Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ένας μεγάλος έρωτας με τραγικό τέλος! “Έφυγε” από τη ζωή η Σμαρούλα Γιούλη, τρεις μήνες μετά το θάνατο του συζύγου της Βαγγέλη Λειβαδά

Το σύντροφό της που τόσο πολύ αγάπησε πήγε να συναντήσει στην αυλή του παραδείσου η Σμαρούλα Γιούλη. Η γνωστή ηθοποιός άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία της πνοή, μόλις τρεις μήνες μετά τον ξαφνικό θάνατο του συζύγου της του θεατρικού επιχειρηματία Βαγγέλη Λειβαδά, που κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι του. Σύντροφος και συμπαραστάτης του σε όλη του την καλλιτεχνική και επαγγελματική πορεία η γνωστή ηθοποιός Σμαρούλα Γιούλη δεν άφησε καθόλου τον αγαπημένο της σύζυγό. Οι δυο τους ήταν παντρεμένοι 55 ολόκληρα χρόνια και ακόμη και ο θάνατος τους κράτησε χωριστά μόνο για λίγους μήνες.
Το ζευγάρι είχε γνωριστεί όταν εκείνος υπηρετούσε ακόμη στο στρατό ως έφεδρος ανθυπολοχαγός. Ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος και ο νεαρός στρατιωτικός δεν μπόρεσε έκτοτε να αφήσει την όμορφη ηθοποιό από τα μάτια του. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο κ. Λειβαδάς ξέχασε τα πάντα και αφοσιώθηκε και στο θέατρο. "Την έβλεπα έτσι, ντροπαλή, χαμηλών τόνων, μια πολύ σεμνή κοπέλα, που δεν της έδιναν την ευκαιρία να βγει μπροστά και να προχωρήσει. Κατάλαβα ότι άξιζε και ήθελα να τη βοηθήσω" αναφέρει σε παλιότερη συνέντευξή του στην “Espresso της Κυριακής” ο Βαγγέλης Λειβαδάς.

Η πρώτη τους συνάντηση ήταν στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το φαρμακείου του Μαρινόπουλου. "Την είδα έξω από το φαρμακείο του Μαρινόπουλου να περιμένει. Περνούσαν τα τραμ το ένα μετά το άλλο γεμάτα από κόσμο και εκείνη δεν μπορούσε να μπει μέσα. Φοβόταν να σπρώξει λίγο και να ανεβεί, τόσο πολύ διακριτική και προσεκτική ήταν! Την έπιασα από τη μέση και την ανέβασα στο τραμ" θυμάται ο θεατρικός επιχειρηματίας. Από τότε το ζευγάρι δεν χώρισε ποτέ...

Παντρεύτηκαν στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και κουμπάροι τους ήταν οι αξέχαστοι ηθοποιοί και φίλοι τους Μίμης Φωτόπουλος και Ντίνος Ηλιόπουλος. ”Ευτυχώς που παντρεύτηκες αυτήν τη γυναίκα γιατί μόνο αυτή θα σταθεί όρθια και σίγουρα δίπλα σου” έλεγε στον Βαγγέλη Λειβαδά ο Μίμης Φωτόπουλος. 
Πρώτη τους κατοικία ήταν το Κολωνάκι, δίπλα στα λατρεμένα τους θέατρα και στο χώρο της Τέχνης. Έβγαιναν συχνά με φίλους και έκαναν τη ζωή που πάντοτε ονειρεύονταν γεμάτη αγάπη, τρυφερότητα και φως. Αργότερα, όμως, ζήτησαν από κοινού καταφύγιο στην αγαπημένη τους θάλασσα, στην αρχή σε ένα όμορφο σπίτι στο Παλαιό Φάληρο και κατόπιν στη Γλυφάδα.
Η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός είχε αρχίσει τον τελευταίο καιρό να εκδηλώνει προβλήματα υγείας και στην κηδεία μάλιστα του Λειβαδά είχε καταρρεύσει και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα
Η ψυχολογική της κατάρρευση ήταν πιθανότητα η αιτία που την οδήγησε στον θάνατο σε συνδυασμό με προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.
Η κηδεία της ηθοποιού θα γίνει την Παρασκευή στο νεκροταφείο Ζωγράφου στις 15:30.

Βιογραφικό
 Η Σμαρούλα Γιούλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1934. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Δ. Ροντήρη και συνέχισε με χορό και τραγούδι. 
Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στον κινηματογράφο σε ηλικία 9 ετών (το 1943), στην ταινία “Η φωνή της καρδιάς”. 
Στο θέατρο ξεκίνησε με το έργο "Χαρούμενα νιάτα" και στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Κατερίνα και το Μάνο Κατράκη στο έργο "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται". Από το 1958 ως θιασάρχης πλέον, ανέβασε τα έργα: "Άννα Φρανκ", "Κουρέλι", "Πειρασμός" κ.ά.
Το 1960 απέκτησε δική της θεατρική στέγη και μαζί με το σύζυγό της, θεατρικό επιχειρηματία Βαγγέλη Λιβαδά, ανέβασαν πολλά έργα ελλήνων συγγραφέων (Γ. Σουρή, Π. Παλαιολόγου, Σπ. Μελά, Δ. Γιανουκάκη, Δ. Ψαθά, Γ. Ρούσσο, Γ. Τζαβέλλα, Κ. Μουρσελά κ.ά.), αλλά και ξένων (Εντ. Φίλιπο, Α. Νικολάι, Ντ. Φο, Αλ. Χάκετ κ.ά.) και συνεργάστηκε, με σχεδόν, όλους τους έλληνες σκηνοθέτες. Ακόμα έχει σκηνοθετήσει πρόζες και μουσικά θεάματα όπως το μιούζικαλ "20 χρόνια Θεοδωράκης", "Καφενείον η Ελλάς" κ.ά
tlife.gr