Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Σημαντικός πυλώνας της αιρετής Περιφέρειας ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης

Κρίσιμο μέγεθος και σημαντικό πυλώνα του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας χαρακτήρισε το θεσμό του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση για την έγκριση του οργανισμού και κανονισμού λειτουργίας του.
«Η δική μας δομή έχει να επιδείξει τριπλάσιο έργο σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ανοιχτή γκάμα θεμάτων. Όσο γίνεται γνωστή στους πολίτες, τόσο περισσότερο θα την εμπιστεύονται. Πολλές υποθέσεις που αλλού απορρίπτονται ο κ. Μπουλούκος τις χειρίζεται εξαιρετικά με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο, με εργατικότητα και επιμέλεια».
Αναφορικά με την υποστηριχτική στελέχωση της δομής αυτής ο κ. Τατούλης τόνισε ότι στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα ενσωματωθούν όλες οι παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης.
«Η πρότασή μας για το θεσμό αυτό είναι μια πρόταση εξέλιξης και υποστήριξης ενός θεσμού που παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των υπερβάσεων και των αυθαιρεσιών οποιασδήποτε εξουσίας»

Ο δρόμος Νεάπολη – Μονεμβασιά 
Έργο εγκαταλελειμμένο, το οποίο είχε μάλιστα ανακοινωθεί πολλάκις από βουλευτές, Νομάρχες και άλλους πολιτικούς και το οποίο με τις δικές μας ενέργειες και προσπάθειες πραγματοποιείται, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για το δρόμο Νεάπολη – Μονεμβασιά στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
«Αρχίζει και φαίνεται η ολοκληρωμένη προσέγγισή μας για τις υποδομές, υλοποιώντας ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι – προϋπόθεση ανάπτυξης του ανατολικού άξονα Κόρινθος – Επίδαυρο – Κρανίδι – Πόρτο Χέλι – Λυγουριό – Ναύπλιο – Άστρος – Λεωνίδιο – Φωκιανός – Κυπαρίσσι – Μονεμβασιά – Γύθειο – Αρεόπολη – Στούπα – Καρδαμύλη».
Το κομμάτι αυτό, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της τρέχουσας περιόδου και πολύ σύντομα θα προκηρυχθούν δύο μεγάλα έργα, η παράκαμψη του Ξεροπήγαδου και ο δρόμος του Φωκιανού που θα ενώσει τα Πούλιθρα με το Κυπαρίσσι. «Βήμα βήμα συγκροτούμε ένα άρτιο οδικό δίκτυο για την αγροτική οικονομία, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Αν και παραλάβαμε σημαντικά μεγάλα έργα σε κατάρρευση με τις προσπάθειές μας δρομολογούμε την υλοποίησή τους, όπως την παράκαμψη των Βουτιάνων και τη μελέτη για το Πυρί στο δρόμο Σπάρτης – Γυθείου. Τοποθετούμε την παραμεθόριο Λακωνία, μέχρι σήμερα, σε εξαιρετική θέση. Αυτά τα έργα αλλάζουν την εικόνα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πρέπει όλοι να είμαστε χαρούμενοι γιατί όλοι είμαστε συντελεστές».