Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ο Δασκαλάκης αναλαμβάνει ρόλο

Στην απόφαση να προχωρήσει στην επαναδραστηριοποίηση ενός στελέχους με σημαντική κομματική προϋπηρεσία, του Μενέλαου Δασκαλάκη, φαίνεται ότι κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς, και θα αναθέσει στον άλλοτε Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας σημαντικό ρόλο στην ομάδα κρούσης την οποία διαμορφώνει, ενόψει της προεκλογικής περιόδου.
Ο κ. Δασκαλάκης υπήρξε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή την περίοδο της πρωθυπουργίας του, με συμμετοχή στον «πρωινό καφέ» του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ είχε ενεργό ρόλο στη χάραξη της επικοινωνιακής στρατηγικής τόσο στις εκλογές του 2007, όσο και σε εκείνες του 2009. Μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο Μενέλαος Δασκαλάκης βρέθηκε στο πλευρό του νέου Προέδρου της Παράταξης, παραμένοντας στο πόστο του Γενικού Διευθυντή, και συμβάλλοντας στη διεξαγωγή του Συνεδρίου του 2010.
Μετά την αποχώρησή του από τη θέση του Γενικού Διευθυντή, και την αντικατάστασή του από τον Θανάση Σκορδά, ο Μενέλαος Δασκαλάκης ανέλαβε τη Γραμματεία Τεκμηρίωσης της Νέας Δημοκρατίας, σε ένα πόστο δηλαδή αντίστοιχο εκείνου που κατείχε στο ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Καρχιμάκης, την περίοδο που το Κίνημα βρισκόταν στην Αντιπολίτευση.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν όλο το προηγούμενο διάστημα ότι ο κ. Δασκαλάκης ενδιαφερόταν να συμμετάσχει στις εκλογές που έρχονται, θέτοντας υποψηφιότητα στην περιφέρεια της Λακωνίας.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / statesmen.gr