Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Στη Βουλή Καμμένος και Χρυσή Αυγή – Χάνει δυνάμεις η ΝΔ - 9κομματική Βουλή

Τα μνημονιακά κόμματα στα... Τάρταρα, η αποχή πάνω από 25%, εννέα κόμματα στη Βουλή, ανάμεσά τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου και Χρυσή Αυγή.
Όλα αυτά και πολλά περισσότερα για το πολιτικό σκηνικό δείχνει το έκτακτο Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. Η αυτοδυναμία μπορεί να είναι το συζητούμενο, αλλά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, κανείς δεν πρόκειται να την έχει, αφού προκύπτει 9κομματική Βουλή, με τη συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και των Οικολόγων, με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη να μένει ξανά εκτός. Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μεν το προβάδισμα της (25%) αλλά έχει χάσει 3 μονάδες, την ώρα που το νέο κόμμα του Πάνου Καμμένου συγκεντρώνει 6,5%! ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν τη μάχη σώμα με σώμα για το ποιος θα είναι τέταρτο κόμμα.Δεύτερο κόμμα πίσω από τη ΝΔ παραμένει η Δημοκρατική Συμμαχία του Φώτη Κουβέλη με 15,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, το ΚΚΕ με 11,5%, το ΠΑΣΟΚ με 11%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, ο ΛΑΟΣ με 4%, οι Οικολόγοι με 3,5, η Χρυσή Αυγή με 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, το ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, ενώ τα λοιπά κόμματα λαμβάνουν ποσοστό 5%.

Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ το Μάρτιο έναντι του Φεβρουαρίου παραμένουν αμετάβλητα (11%), της ΝΔ σημειώνουν πτώση 3% (25% το Μάρτιο έναντι 28% το Φεβρουάριο), του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά (4% και 12% αντίστοιχα), η Δημοκρατική Αριστερά έχει μικρή πτώση 0,5% (15,5% έναντι 16%), όση και οι Οικολόγοι 0,5% (3,5% έναντι 4%) αλλά και η Χρυσή Αυγή (3% το Μάρτιο έναντι 3,5% το Φεβρουάριο).

Τα ποσοστά αποχής μειώνονται σταθερά από το 32,5% τον Ιανουάριο στο 25,5% τον Μάρτιο, αν και το 61% των πολιτών κρίνει ότι οι εκλογές είναι αναγκαίες.

Δημοφιλέστερος από τους πολιτικούς αρχηγούς παραμένει ο Φώτης Κουβέλης με 54%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 37%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 30%, ο Αντώνης Σαμαράς με 28%, η Αλέκα Παπαρήγα με 26%, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 19% και τελευταίος ο Γιώργος Παπανδρέου με 10% θετικές γνώμες έναντι 89% αρνητικές.Ο Λουκάς Παπαδήμος βλέπει το Μάρτιο τη δημοτικότητά του να αυξάνεται κατά 4% (49% έναντι 45%). Το 66% των πολιτών τον εμπιστεύεται για τη διαχείριση των προβλημάτων της οικονομίας. Ωστόσο, το 86% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση έναντι 13% που δηλώνουν ικανοποιημένοι και 1% που γνωρίζει ή δεν απαντά.
newsit.gr

Όλα τα στοιχεία του Βαρόμετρου αναλυτικά ΕΔΩ