Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ποια λέξη προκάλεσε αναστάτωση στην Ιπποκράτους;

Μαθαίνω από αξιόπιστη πηγή και σας το μεταφέρω.
Μετά την συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ στη Ρωσία, στην Ιπποκράτους άρχισαν οι πανηγυρισμοί.
Σύντομα όμως μετατράπηκαν σε «άκρα του τάφου σιωπή» και κατήφεια.
Γιατί; Λόγω -όλης και όλης-μιας λέξης. Εξηγούμε: Ο κ. Καρχιμάκης όταν τελείωσε η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο ετοίμασε και ήταν έτοιμος να προωθήσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Σαμαράς επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι άλλα λέει στον ελληνικό λαό και άλλα όταν βρίσκεται ενώπιον των ευθυνών του και πίσω από κλειστές πόρτες. Η επίσημη παραδοχή του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι από το ταξίδι του στη Ρωσία διαπίστωσε ότι «παρά το πράγματι βαρύ κλίμα η Ελλάδα μετράει και θα βγούμε από την κρίση», επιβεβαιώνει την απαρέγκλιτη προς το συμφέρον του ελληνικού λαού, εξωτερική πολιτική που εφήρμοσε και τις διεθνείς σχέσεις που καλλιέργησε ο Γιώργος Παπανδρέου» .
Ενώ λοιπόν η ανακοίνωση ήταν καθ’ οδόν για την προώθησή της, παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ άρτι αφιχθείς στα γραφεία της Ιπποκράτους έβαλε τις φωνές οι οποίες ακούστηκαν σε όλο τον όροφο.
Μετά από αυτό το «επεισόδιο» οι υπάλληλοι έτρεχαν προκειμένου να ανακαλέσουν πάραυτα την ανακοίνωση.
Τι είχε συμβεί; Η δήλωση του κ. Σαμαρά ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν στην πραγματικότητα η εξής: «...Διαπιστώνω ότι παρά το πράγματι βαρύ κλίμα η Ελλάδα ακόμα μετράει και θα βγούμε από την κρίση,υπάρχει ελπίδα» .
Σε τι διέφερε από αυτό που είχε προκαλέσει τους πανηγυρισμούς στο επιτελείο του κ. Καρχιμάκη και ανέφεραν στην ανακοίνωση; Το «ακόμα» ….
Αυτός ήταν ο λόγος της άρον- άρον απόσυρσης της ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ και της κατήφειας που επικράτησε εκείνη την ημέρα στην Ιπποκράτους. «Ακόμα» ! Μια μοναχά λέξη που όμως …. έλεγε τόσα πολλά!
Βλέπετε ο Γιώργος Παπανδρέου είχε κάνει τόσα πολλά για να μην ισχύει….

Πηγή : Politis-gr.comdiaprisios.gr