Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ντροπιαστικός ο τρόπος συγκρότησης και το θεσμικό πλαίσιο της ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά

Ντροπιαστικό χαρακτήρισε τον τρόπο συγκρότησης και το θεσμικό πλαίσιο της ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ζήτησε να γίνει σύσκεψη με το Δήμο για τη συνδιαμόρφωση κανόνων που θα διέπουν τη λειτουργία της, κατά τη συζήτηση για τα πυρενελαιουργεία της περιοχής.
«Η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Για το λόγο αυτό ανασύραμε τα πρόστιμα και επιβάλλαμε και νέα, σύμφωνα με την υπόδειξη των υπηρεσιών» σημείωσε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ενώ χαρακτήρισε την τοποθέτηση μετρητών, οι μετρήσεις των οποίων θα αποτελούν τον δείκτη πορείας των ενεργειών στο μέλλον.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έθεσε σε προτεραιότητα για άλλη μια φορά τη δημόσια υγεία.  Πέραν τούτου, ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και η ανανέωσή τους αποτελούν νομική διαδικασία, η οποία θα γίνει σεβαστή και, μέσω των ελέγχων που θα πραγματοποιούνται, η Περιφέρεια και ο Δήμος από κοινού θα πουν την αλήθεια στους κατοίκους για τα πυρηνελειουργεία στη ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά.
Πρέπει, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, να υπάρχει καλή σχέση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με τους πολίτες, πάνω όμως σε καθαρούς και σεβαστούς κανόνες. Για τους λόγους αυτούς η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ανοιχτή προς όλους.