Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Πάτρα: Οι θυελλώδεις άνεμοι ξεκόλλησαν ακόμη και μπαλκόνια στο κέντρο της πόλης

Πάτρα: Οι θυελλώδεις άνεμοι ξεκόλλησαν ακόμη και μπαλκόνια στο κέντρο της πόλης Δεκάδες οι μικροζημιές απο τα 8 μποφορ που πνέουν στην περιοχή απο το πρωί

Δεκάδες οι μικροζημιές απο τα 8 μποφορ που πνέουν στην περιοχή απο το πρωί

Αρκετά ήταν τα προβλήματα που καταγράφονται από το πρωί στο κέντρο της Πάτρας από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Στην οδό Αγίου Ανδρέου, ξεκόλλησε τμήμα από μπαλκόνι του 4ου ορόφου πολυκατοικίας και έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Το συμβάν καταγράφηκε σε ώρα αιχμής και από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος διερχόμενος από το πεζοδρόμιο στο συγκεκριμένο σημείο.
Δεκάδες μικροζημιές από πτώσεις σοβάδων σημειώθηκαν και σε άλλα σημεία. Στη συμβολή της Ρήγα Φεραίου με την Αγίου Νικολάου ξεκόλλησαν σοβάδες από διατηρητέο κτίριο και κατέληξαν στον πεζόδρομο. Στο σημείο τοποθετήθηκε ειδική σήμανση που απαγορεύουν τη διέλευση προς αποφυγή τυχόν τραυματισμών.
Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως είχε σπάσει κλαδί από δέντρο και αιωρείτο σε καλώδιο της ΔΕΗ. Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία για την απομάκρυνσή του, διότι υπήρχε κίνδυνος να πέσει στο οδόστρωμα και να προκληθεί ατύχημα. Επίσης, σε αρκετά καταστήματα έχουν σπάσει τζαμαρίες, όπως στην οδό Αλ. Υψηλάντου, ενώ έχουν προκληθεί και άλλες μικροζημιές.
Συνεχείς διακοπές ρεύματος σημειώνονται απο το πρωί τόσο στο κέντρο της Πάτρας όσο και περιφερειακά όπως στην περιοχή των Βραχνείκων ενώ πτώσεις τάσης παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της πόλης.
Κανονικά γίνεται για όλα τα οχήματα, μηχανάκια και φορτηγά είτε γεμάτα είτε κενού φορτίου, η κυκλοφορία στην Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή της γέφυρας, γύρω στις 12 το μεσημέρι δόθηκε η εντολή να σταματήσει η κυκλοφορία για δίκυκλα και οχήματα βαρέως τύπου και κενού φορτίου. Στη 1.50 ξεκίνησε όμως και πάλι κανονικά η κυκλοφορία.

thebest.gr