Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Νίκος Νικολόπουλος...μεθοδεύσεις ημετέρων από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και Οργανισμό Εργατικής Εστίας για να αποφύγουν τυχόν απόλυσή τους

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τις καταγγελίες για τις μεθοδεύσεις ημετέρων από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και Οργανισμό Εργατικής Εστίας για να αποφύγουν τυχόν απόλυσή τους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πολλές καταγγελίες έγιναν σήμερα ότι σε συγκεκριμένο γραφείο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης γίνονται αιτήσεις για μετατάξεις από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και Οργανισμό Εργατικής Εστίας σε ασφαλείς προορισμούς ώστε οι «κομματικά ημέτεροι», να αποφύγουν τυχόν απολύσεις μετά την κατάργηση των Οργανισμών αυτών.
Οι μεθοδεύσεις αυτές – αν αληθεύουν – προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.
Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους.
Την ώρα που εκατοντάδες υπάλληλοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης.
Την ώρα που εκατοντάδες άλλοι έχουν ριχτεί στον καιάδα της Εφεδρείας.
Οι κομματικές μεθοδεύσεις προκαλούν οργή και αγανάκτηση.
Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να σταματήσει τις όποιες μεθοδεύσεις έχουν ξεκινήσει.
Προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχθούμε καμία παρέκκλιση από τη νομιμότητα και τη διαφάνεια.
Πέραν του Πολιτικού και Κοινοβουλευτικού ελέγχου, που θα είναι συνεχής, θα ενημερωθεί άμεσα και ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.
Επισημαίνουμε, επίσης, ότι ο φάκελος των «αμαρτωλών μετατάξεων», το τελευταίο εξάμηνο, θα ανοίξει και θα διερευνηθεί εξονυχιστικά.
Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν βαρύ τίμημα στην κρίση και δεν αντέχουν κομματισμούς, αναξιοκρατία, αδιαφάνεια.
Η ευθύνη όλων είναι μεγάλη».