Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η Δημοκρατική Συμμαχία φέρνει στη Βουλή με Επίκαιρη Επερώτηση την εκρηκτική αύξηση του αριθμού των ανέργων και των αστέγων

   Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας  Ντόρα Μπακογιάννη και οι βουλευτές Λ. Αυγενάκης, Γ. Κοντογιάννης, Χρ. Μαρκογιαννάκης κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση  στη Βουλή για τα μεγάλα προβλήματα κοινωνικής συνοχής που δημιουργεί στην χώρα η εκρηκτική αύξηση του αριθμού των ανέργων και των αστέγων.
Σε κοινή δήλωση τους οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας  επισημαίνουν ότι «περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας είναι άνεργοι. Εκατοντάδες είναι εκείνοι που βρέθηκαν χωρίς στέγη ή  ζουν κάτω από ακατάλληλες συνθήκες στέγασης.Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχει δρομολογηθεί από την κυβέρνηση κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ανάσχεση του κύματος ανεργίας και την ενίσχυση των  ανθρώπων που αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες  τους.
Για τη Δημοκρατική Συμμαχία, αυτό αποτελεί μείζον θέμα που απειλεί την κοινωνική συνοχή. Η κυβέρνηση και τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή, οφείλουν άμεσα να δρομολογήσουν δράσεις για την ανακούφιση και τη στήριξη αυτής της ομάδας, υιοθετώντας και προτάσεις όπως αυτές που έχει καταθέσει η Δημοκρατική Συμμαχία, για επιμήκυνση των στεγαστικών δανείων και θεσμοθέτηση ενός έκτακτου επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης.Για να υπάρξει ανάταξη δημιουργική πρώτα από όλα, απαιτείται να υπάρξει ευαισθησία κοινωνική».