Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η Ελλάδα χρειάζεται μια στιβαρή ηγεσία, που θα δώσει ξανά ελπίδα στον τόπο.


Οι ανεξάρτητοι βουλευτές κύριοι Μ. Βορίδης και Α. Γεωργιάδης επισκέφθηκαν σήμερα, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, στον οποίον ανακοίνωσαν την προσχώρησή τους στη Νέα Δημοκρατία.
Αμέσως μετά, οι δύο βουλευτές και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Τασούλας, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν εάν η Ελλάδα θα μείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα χρειάζεται μια στιβαρή ηγεσία, που θα δώσει ξανά ελπίδα στον τόπο.
Μόνη συγκροτημένη παράταξη πια είναι η Νέα Δημοκρατία, του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εκφράζει την ελπίδα για να μην καταλήξει η Ελλάδα Συρία. Γι’ αυτό είμαστε εδώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα παραδώσετε την έδρα σας, κ. Γεωργιάδη;

Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αμέσως τώρα.

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τον τόπο. Αυτό που πρέπει να απαντηθεί είναι εάν θα υπάρξει μια αξιόπιστη, μεγάλη, πατριωτική, φιλελεύθερη παράταξη, που θα μπορεί, από τη μια μεριά, να κοιτάξει αξιόπιστα τους δανειστές και τους εταίρους και να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου. Και από την άλλη, τους πολίτες και να τους υποσχεθεί ότι, επιτέλους, η ανάπτυξη, που τόσο χρειάζεται αυτός ο τόπος, θα έρθει. Έχετε παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Η Νέα Δημοκρατία, ο Αντώνης Σαμαράς, με μεγάλο προσωπικό, πολιτικό κόστος, πήραν δύσκολες αποφάσεις. Αισθάνθηκα ότι έπρεπε να σταθώ δίπλα σε αυτές τις μεγάλες, σοβαρές, συγκροτημένες, δύσκολες αποφάσεις και να τις στηρίξω με όποιες δυνάμεις διαθέτω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα παραδώσετε την έδρα σας;

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: Θα παραιτηθώ, διότι διατηρώ την υπουργική.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το 2ο Μνημόνιο

Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: Είναι προφανές ότι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις γι’ αυτό που σας είπα: Μιας μεγάλης, πατριωτικής, φιλελεύθερης παράταξης, που μπορεί να υπερασπίσει και τα συμφέροντα του τόπου και την ευρωπαϊκή πορεία, αλλά και την ανάπτυξη προς τους πολίτες.

Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Σε αυτές τις οριακές στιγμές για τη χώρα μας και το λαό μας υπάρχει ελπίδα. Η ελπίδα είναι η Νέα Δημοκρατία. Είναι η μόνη φιλελεύθερη, αστική και λαϊκή παράταξη συγχρόνως, η οποία εκφράζει και εξασφαλίζει, όχι μόνο την παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, αλλά και την ανοδική πορεία της χώρας ξανά. Αυτό το αντιλαμβάνονται, όχι μόνο οι Έλληνες πολίτες πλέον, αλλά και πολιτικά στελέχη, τα οποία πλαισιώνουν τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να ξαναβρεθούμε μέσα στην Ευρώπη με ελπίδα και δημιουργία για τον Ελληνικό λαό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Οι διαγραμμένοι πρέπει να γυρίσουνε;

Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Όλος ο Ελληνικός λαός πρέπει να πλαισιώσει τη Νέα Δημοκρατία για να ξανακερδίσουμε τη μάχη της ελπίδας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και οι διαγραμμένοι;

Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Όλος ο Ελληνικός λαός.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα, κάνετε προσκλητήριο να επιστρέψουνε;

Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Ευχαριστώ πολύ.