Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ρατσισμός και Ελληνοφοβί​α - Η μάστιγα πριν την οικονομική κρίση

Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπου​λος

Μας έχουν γίνει βίωμα πλέον, τα καθημερινά ακούσματα περί ρατσισμού των Ελλήνων σε βάρος των ξένων που διαβιούν στην πατρίδα μας.
Βομβαρδιζόμαστε σχεδόν δύο δεκαετίες από τα ΜΜΕ, ότι θα πρέπει ως λαός, να αποβάλουμε ξενοφοβικά σύνδρομα και ρατσιστικές νοοτροπίες, φαινόμενα που ασφαλώς δεν υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία.
Το ελληνικό κράτος από την άλλη, φοβούμενο την κατακραυγή των γνωστών «προοδευτικών» κύκλων και διαστρεβλώνοντας τις αρχέγονες επιταγές του Ξένιου Δία, πρόσφερε εργασία στους ξένους και ανθρώπινες συνθήκες ζωής, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να βλαβούν τα δικαιώματα των εξίσου φτωχών με τους αλλοδαπούς, Ελλήνων πολιτών.
Το ελληνικό κράτος κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια, εξαιτίας των ανερμάτιστων πολιτικών επιλογών που επικράτησαν, να αυξήσει την ανεργία με γεωμετρική πρόοδο και να φέρει 2000.000 γηγενών κατοίκων κάτω από τα όρια της φτώχειας, οδηγώντας τους στον όλεθρο.
Βέβαια για τους «προοδευτικούς» αυτής της χώρας, το γεγονός αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία, μιας που συνέβη για χάρη του «πολυ-πολιτισμού». Για τους κύκλους αυτούς εξάλλου, η Ελλάς και οι Έλληνες, είναι έννοιες ασήμαντες και αποκρουστικές και πρέπει να εξολοθρευτούν, προς τέρψη της Νέας Τάξης πραγμάτων. Ούτε τους αγγίζει το γεγονός ότι εξαιτίας της μη ορθολογικής μεταναστευτικής πολιτικής, οι Έλληνες, δολοφονούνται, ληστεύονται, βιάζονται, από τα στίφη των βαρβάρων, ασφυκτιούν να ζήσουν σε λαθρομεταναστοκρατούμενες πόλεις και χωριά και παρατούν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από το καθημερινό αίσθημα της ανασφάλειας.
Οι οικονομικοί «φωστήρες» αυτού του τόπου, προκειμένου να δικαιολογήσουν την παταγώδη τους αποτυχία στον τομέα της ανεργίας, επιρρίπτουν τις ευθύνες στον λαό, τον οποίο χαρακτηρίζουν «τεμπέλη» ή «κοπρίτη». Τόσο ράθυμοι είναι λοιπόν οι Έλληνες, που ένεκα της εγκατάλειψής τους από το κράτος, αναγκάζονται εκ νέου, να παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς όντας διατεθειμένοι να εργαστούν στην σκληρότερη δουλειά;
Κατέρρευσε λοιπόν ο μύθος του «τεμπέλη» και «κοπρίτη» Έλληνα. Ένας μύθος που συνετηρείτο από το μεγάλο κεφάλαιο, με τις ευλογίες των εκάστοτε κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ώστε να δικαιολογείται η προτίμηση των αλλοδαπών στην εργασία, που έχοντας ζήσει σε απάνθρωπα καθεστώτα, ικανοποιούνται από τη λήψη των ανασφάλιστων μεροκάματων της πείνας.
Ο Έλληνας είναι από τη φύση του φιλότιμος, γενναίος και αλτρουϊστής και η σύγχρονη ελληνική κοινωνία δεν είναι ρατσιστική και ξενοφοβική, όπως την χαρακτηρίζουν κάποιοι «προοδευτικοί» που συχνάζουν στο Κολωνάκι, ούτε έχει φοβικά σύνδρομα. Ρατσιστική και υπέρμετρα ελληνοφοβική είναι η νοοτροπία αυτών των κύκλων που παρουσιάζουν ελλειμματική εθνική και κοινωνική συνείδηση. Μια νοοτροπία που καλλιεργήθηκε συστηματικά τα τελευταία 30 χρόνια, ώστε καθετί που αναφέρεται στην Ελλάδα να θεωρείται ακραίο, γραφικό και φασιστικό και στόχο είχε και έχει την αποδυνάμωση του εθνικού φρονήματος του λαού, ώστε ο τελευταίος να διαθέτει ελάχιστες αντιστάσεις, όταν θα έλθει η ώρα της πλήρους απεμπόλησης της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, προς όφελος του ξένου παράγοντα. Αυτοί οι αριβιστικοί κύκλοι αισθάνονται δέος, μπροστά στο δαιμόνιο του Έλληνα, στο πάθος του για διάκριση, στο μεγαλείο του ως πολιτισμένου ανθρώπου και προσπαθούν να τον ισοπεδώσουν οικονομικά και εθνικά, αφαιρώντας του τα μεγαλύτερα όπλα του, το φρόνημα και την ιστορική γνώση. Προσπαθούν να του περάσουν το μήνυμα ότι είναι γεννημένος να ηττάται, να χλευάζεται, να είναι δέσμιος των ισχυρών, να βρίσκεται σε καθεστώς εργασιακής και ασφαλιστικής ομηρίας. Τον πειθαναγκάζουν να συμβιβάζεται με το βιασμό (σωματικό, ψυχικό, εθνικό, κοινωνικό) και να τον απολαμβάνει. Επιβάλλεται αυτή η έξη να γίνει δεύτερη φύση, ώστε να υπάρχει ανοχή στις ενδοτικές και αντεθνικές πολιτικές, που επιδιώκουν την εξαθλίωση του λαού, το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών και την υποδούλωση της Ελλάδας στους οικονομικούς νταβατζήδες των ανθελληνικών διεθνών οικονομικών οίκων, που έβαλαν στο μάτι τις ομορφιές της Πατρίδας μας.
Αυτοί οι κύκλοι άλλωστε επέβαλαν στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, την ψήφιση του νόμου περί απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας από τους αλλοδαπούς με φαιδρεπίφαιδρα κριτήρια, ώστε τις επόμενες δεκαετίες, οι εξ αίματος Έλληνες να αποτελούν πληθυσμιακή, εθνική και θρησκευτική μειοψηφία. Ένας νόμος που σύμφωνα με την πάγια θέση του Αντώνη Σαμαρά, θα αποτελέσει παρελθόν, αμέσως μετά τις Εκλογές (που τα εγχώρια φερέφωνα και εξαπτέρυγα προσπαθούν να καθυστερήσουν) και την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ.
Ο λαός μας όμως, παρά την παραπληροφόρηση που υφίσταται σε όλα τα επίπεδα, ξυπνάει από τον λήθαργο και κατανοεί έστω και αργά, ότι οι εντολοδόχοι πολιτικάντες που μας έβαλαν στον βόθρο του Μνημονίου και ρήμαξαν τις ζωές μας, ταυτίζονται «εντελώς συμπτωματικά», με όλους τους προαναφερθέντες ψευτοπροοδευτικούς αγωνιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της εθνικής ανομοιογένειας, που στο άκουσμα και μόνο της Ελληνορθοδοξίας βγάζουν καντήλες. Ο λαός μας όμως διαθέτει τεράστια ψυχικά αποθέματα και για μια ακόμα φορά θα αντεπεξέλθει στις κακουχίες, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το πανάρχαιο ρητό «Φοβού τους Δαναούς», είναι διαχρονικό και μπορεί να ξαναγίνει επίκαιρο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
nd.gr/web//node-korinthias