Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε της πληγείσες περιοχές της Ηλείας

Με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, κλιμάκιο του κόμματος αποτελούμενο από τον Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο, τον αναπληρωτή Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων, βουλευτή Πρέβεζας, κ. Δημήτρη Τσουμάνη, τον Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης, βουλευτή Ηλείας, κ. Κωνσταντίνο Τζαβάρα, την αναπληρώτρια Υπεύθυνο του Τομέα Περιβάλλοντος, βουλευτή Επικρατείας, κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Χήνο, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Πύργου και κυρίως τις κοινωφελείς υποδομές της περιοχής, αρχής γενομένης από το Περιφερειακό Νοσοκομείο Πύργου. Αφού διαπίστωσαν την έκταση των ζημιών και συζήτησαν τόσο με τη Διοίκηση όσο και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τα προβλήματα που προκάλεσε η διακοπή λειτουργίας του νοσοκομείου στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηλείας, ζητούν:
-       Την άμεση σύγκληση της Μόνιμης Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να συζητήσουν και να προτείνουν μέτρα προς τον αρμόδιο υπουργό για την αντιμετώπιση της κατάστασης από την οποία έχει προκύψει κενό νοσηλείας και περίθαλψης στη συγκεκριμένη περιοχή.
-       Να υπάρξει επιχειρησιακό σχέδιο των αρμόδιων κοινωνικών φορέων για την άμεση τροφοδοσία σε ηλεκτρινό ρεύμα του νοσοκομείου και τη σταδιακή ανάκτηση της λειτουργίας των επιμέρους τομέων του.
-       Να διασφαλιστεί η απασχόληση του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που δικαιολογημένα εκφράζει ανησυχία για το αβέβαιο μέλλον που προοιωνίζει η αδράνεια και η αμηχανία των φορέων της Διοίκησης, τόσο της Κεντρικής, όσο και της Περιφερειακής και της Τοπικής.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε πληγείσες υποδομές της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας- Ολυμπίας.
Από τον πρόεδρο της Ένωσης ενημερώθηκαν για τις τεράστιες ζημιές που έχουν προκύψει σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκτάσεις, καθώς και σε καλλιέργειες.
Επισκέφτηκε, επίσης, κτηνοτροφικές μονάδες στις περιοχές πρώην λίμνης Μουριάς Πύργου Ηλείας, όπου δέχτηκε παράπονα, αλλά και την αγωνία των κτηνοτρόφων που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προμήθεια ζωοτροφών, λόγω της κατάκλισης των εδαφών από τα λιμνάζοντα νερά της θεομηνίας.
Επισκέφτηκε, επίσης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηλείας, όπου δέχτηκε τους εκπροσώπους των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, βιοτεχνών και επαγγελματιών της περιοχής, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση. Ζητούν την άμεση καταγραφή των ζημιών τους, τη διευκόλυνση στην πληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο, τις τράπεζες και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, καθώς επίσης και την παροχή διετούς αναστολής για την εξόφληση των δανείων που είχαν δοθεί στους πυρόπληκτους της περιοχής, που σήμερα συμβαίνει να έχουν δοκιμαστεί και από τις πλημμύρες.
Κοινό αίτημα όλων των φορέων της περιοχής είναι να κηρυχθεί ο Δήμος Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας θεομηνιόπληκτος και πλημμυρόπληκτος.
Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε, επίσης, τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή Αλφειού που υπέστη ζημιές από τις πλημμύρες, καθώς και το δημοτικό διαμέρισμα Σαλμώνης, όπου διαπίστωσε την έκταση των ζημιών σε σπίτια, καλλιέργειες, αρδευτικό δίκτυο, αλλά και αγροτική οδοποιία.
Για όλα αυτά απηύθυνε έκκληση σε κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα να σκύψει πάνω στα προβλήματα της δοκιμαζόμενης από τις πλημμύρες περιοχής, ενώ με ερωτήσεις που θα κατατεθούν τις επόμενες μέρες προς τους αρμόδιους υπουργούς, η Νέα Δημοκρατία θα επιμείνει στη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση και προστασία των πληγέντων.
Ζήτησε, επίσης, τον κατεπείγοντα έλεγχο της πρόσφατης εξέτασης που διέταξε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας για τη νομιμότητα ή μη της παραλαβής του νοσοκομείου Πύργου από την αρμόδια κρατική Αρχή και τον τρόπο κατά τον οποίο συνέβαλαν στις ζημιές του νοσοκομείου τυχόν κρυφά κατασκευαστικά ελαττώματα.
Δεσμεύτηκε, τέλος, ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης, κι αν χρειαστεί, θα επανέλθει με νέες παρεμβάσεις.