Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Σωτήριο διπλό για τον Λεβαδειακό στην Τρίπολη

Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ο Λεβαδειακός του Γιώργου Παράσχου επικράτησε και του Αστέρα στην Τρίπολη με 1-0 και πλέον ονειρεύεται την παραμονή στην κατηγορία. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα για τους Αρκάδες στο φετινό πρωτάθλημα, που προβλημάτισαν με την επιθετική τους δυστοκία, ενώ οι δυο ομάδες θα διασταυρώσουν και πάλι τα ξίφη τους την Κυριακή στη Λιβαδειά.
Επειτα από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, που δεν είχε πολλές φάσεις και ρυθμό ο Αστέρας Τρίπολης είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Κυριακίδη.
Οι Αρκάδες απείλησαν στο 9' με το γυριστό του Ράγιος, στο 31' ο Χούλι για λίγα εκατοστά δεν βρήκε τη μπάλα έπειτα από σέντρα του Ράγιος και δυο λεπτά αργότερα ήρθε το το χρυσό γκολ για τους Βοιωτούς. Η ομάδα του Παράσχου βγήκε στην κόντρα από δεξιά, ο Πόποβιτς έβγαλε τη σέντρα, ο Κόρμπος που ήταν κορυφαίος της ομάδας του κινήθηκε σε θέση φορ, όμως η προβολή του βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Χακόμπο. Ο ίδιος πήρε το «ριμπάουντ», έβγαλε θέση στο δεύτερο δοκάρι εκεί που κινήθηκε σε θέση φορ ο Σουμπίνιο και με γυριστό από κοντινή απόσταση σημειώσε το μοναδικό τέρμα του αγώνα και πλέον τώρα οι Βοιωτοί βρίσκονται μόλις ένα βαθμό πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Αστέρας συνέχισε να έχει την κατοχή, όμως έλειπε η κάθετη μπαλιά από τον άξονα κι όσες επιθέσεις γίνονταν από τα άκρα αντιμετωπίζονταν εύκολα από τους Βοιωτούς.
Οσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ενέτειναν όλο και περισσότερο την πίεσή τους και είχαν φέρει το ματς στο μισό γήπεδο. Με την είσοδο του Μπρέσκα στη θέση του Αργυρόπουλου, ο Αστέρας έγινε πιο κινητικός. Το παιχνίδι γινόταν από τα άκρα, ωστόσο, ο Κυριακίδης δεν είχε και πολύ δουλειά…
Πάντως στο 79' (σημαντικότερη στιγμή των Αρκάδων)  έκανε την απόκρουση του αγώνα σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Περόνε, με τον Αργεντινό να μην μπορεί να σκοράρει από τα δυο μέτρα! Στο 86' ο Ράγιος εκτέλεσε φάουλ από πολύ καλή θέση, όμως η μπάλα έκανε το χατίρι στους φιλοξενούμενους κι αφού «έγλειψε» το δεξί δοκάρι του Κυριακίδη, πέρασε άουτ.
Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο φινάλε του αγώνα με τον Λεβαδειακό να πανηγυρίζει ένα μεγάλο «διπλό» και να τελειώνει το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ναπολεόνι στο 90+2' πιθανότατα για κάτι που είπε στον Κουκουλάκη, γιατί το μαρκάρισμα που έκανε ήταν… βαριά για κίτρινη.
  Αστέρας Τρίπολης: Χακόμπο, Αργυρόπουλος (46' Μπρέσκα), Αλβάρεζ (81' Ναβάρο), Πουλίδο, Πιπίνης, Ουσέρο, Χουανίτο, Τσαμπούρης, Ράγιος, Περόνε, Χούλι (59' Σολάκης).
Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Τόμας, Μεντί, Λισγάρας, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Ζησόπουλος (70' Μελισσάς), Πόποβιτς, Φαβάλι, Σουμπίνιο, Βασιλείου (79' Αλεξίου).