Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

“Έσπασε” το αήττητο του Σάντος – Ανώδυνη... τριάρα από Ρουμανία

Κάποια στιγμή θα γινόταν... και συνέβη στον 18ο αγώνα του Σάντος στην τεχνική της ηγεσία, κόντρα στη Ρουμανία. Η Εθνική, με αρκετές αλλαγές στην εντεκάδα της (οι βασικοί της παίκτες δεν αγωνίστηκαν ποτέ μαζί) δεν είχε εμπνεύσεις και ιδέες επιθετικά, παρουσίασε σημαντικά κενά στην άμυνα, ειδικά μετά και την έξοδο του Παπασταθόπουλου και ηττήθηκε με 3-1 από την Ρουμανία. 
Μοναδικοί διακριθέντες από αυτή την κάτω του μετρίου εμφάνιση της Γαλανόλευκης, ο αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος αγωνίστηκε με πυρετό, αλλά ο “καινούριος” Κώστας Γιαννούλης που έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Αντίθετα, ο καλύτερος παίκτης για τους ρουμάνους ήταν ο επιθετικός της Ουντινέζε, Τόρσε. 
Η Εθνική παρουσίασε την εικόνα που είχε και στα πρώτα λεπτά του αγώνα με την Ρωσία. Οι διεθνείς μπήκαν... νωθρά στον αγώνα, σε αντίθεση με τους Ρουμάνους που θέλησαν εξ αρχής να πιέσουν ψηλά και να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού. 
Η Εθνική “πλήρωσε” αυτό το κακό της ξεκίνημα – στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι. Στο 16' το σουτ του Τόρζε “νίκησε” τον πρωτοεμφανιζόμενο Καπίνο και έβαλε τους διεθνείς να κυνηγούν στο σκορ.
Το τέρμα αυτό φαίνεται πως... ξύπνησε τους Έλληνες παίκτες, αφού ανέβασαν στροφές και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 33' με την υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Καραγκούνη. Αυτό ήταν το 8ο γκολ του εμπύρετου διεθνή μέσου,στην 114 συμμετοχή του με την φανέλα της εθνικής Ελλάδας.
Μετά το γκολ ανέβηκε η ψυχολογία των διεθνών που προσπάθησαν να κάνουν πιο συχνές τις επισκέψεις τους στην περιοχή των Ρουμάνων (κυρίως από τα δεξιά με τον Μανιάτη), χωρίς όμως να καταφέρουν να κάνουν κάτι καλό. Πολύ καλή και η παρουσία και του Γιαννούλη από την αριστερή πλευρά.
Με την έναρξη της επανάληψης, ο Σάντος προέβη σε τέσσερις αλλαγές (μέσα σε αυτές και ο Παπασταθόπουλος που είχε τράβηγμα στη γάμπα). Η αρκετές αλλαγές επηρέασαν την απόδοση της Εθνικής (ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν “μπήκε” καλά στον αγώνα) και έτσι ο Τανάσε κατάφερε στο 60' να διπλασιάσει τα τέρματα της Ρουμανίας. 
Η εικόνα της Εθνικής δεν βελτιώθηκε στην συνέχεια, τα λάθη ακολούθησαν το ένα το άλλο και έτσι το τελικό 3-1 ήρθε στο 81', με τον Κιπτσίου να εκμεταλεύεται το "δώρο" του Μαλεζά (κακό ντεμπούτο για τον μέσο του ΠΑΟΚ). 
Άξιο αναφοράς είναι πως σε ηλικία 17 χρονών 7 μηνών και 28 ημερών ο Καπίνο έγινε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, “σπάζοντας” το ρεκόρ του Θωμά Μαύρου (17χρονών 8 μηνών και 15 ημερών)!
Ελλάδα: Καπίνο, Μανιάτης, Γιαννούλης, Παπασταθόπουλος(46' Παπαδόπουλος), Μαλεζάς, Τζιόλης(76' Σαλπιγγίδης), Μάκος(46' Φωτάκης), Καραγκούνης, Κονέ(64' Θεοδωρίδης), Χαριστέας(46' Μήτρογλου), Λυμπερόπουλος(46' Σαμαράς) 
Ρουμανία: Μπαλγκραντεάν, Παπ, Γκαμάν(64' Κιρίκες), Γκοϊάν, Ράντου, Τόρζε, Νεάγκου(85' Γκριγκόρε), Πιντίλι(46' Λαζάρ), Τανάζε(67' Κιπτσίου), Στάνκου(78' Κότσιτς), Μαζίλο(46' Νικουλάε)