Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Σίμος Κεδίκογλου Προειδοποιούμε τους πολιτικούς προϊσταμένους της Διοίκησης της ΕΡΤ, τους Νομικούς της Συμβούλους και κάθε αρμόδιο, ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μηνύσεις για κακουργηματική απιστία σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος εάν


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ευβοίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ΕΡΤ Α.Ε. για όσα ο ίδιος ανέφερε σε πρωινή εκπομπή της, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Επικοινώνησα με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε και του διαβίβασα έγγραφα και δημοσιεύματα σχετικά με το διαγωνισμό για τα δικαιώματα του Champions League, γιατί αυτή η απαράδεκτη πρόκληση πρέπει να σταματήσει.
Στην Ελλάδα του μνημονίου, των περικοπών, των στερήσεων και των απολύσεων δεν είναι δυνατόν η ΕΡΤ, όχι μόνο να συμμετέχει στον διαγωνισμό αυτό, αλλά και να σκορπίζει πάνω από 20 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που οι άλλοι ενδιαφερόμενοι είχαν προσφέρει μέχρι έξι (6) εκατομμύρια ευρώ.
Οι δικαιολογίες που αναφέρθηκαν από τη Διοίκηση της ΕΡΤ είναι επιεικώς σαθρές, γιατί άλλη ήταν η κατάσταση στην Ελλάδα και στη διαφημιστική αγορά της το 2008 και τελείως διαφορετική σήμερα.
Ο δραστικός περιορισμός της διαφημιστικής πίτας είναι, άλλωστε, και ο λόγος που τ’ άλλα κανάλια υπέβαλαν πολύ χαμηλότερες προσφορές. Όσο για το επιχείρημα περί του δικαιώματος του Έλληνα να βλέπει αγώνες Champions League, το δικαίωμα αυτό είναι κατοχυρωμένο από τη σύμβαση της «TEAM» με την UEFA που επιβάλλει τη μετάδοση αγώνων από κανάλι ελεύθερης-και όχι συνδρομητικής-μετάδοσης
Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για την ίδια Διοίκηση που δρομολογεί μαζικές απολύσεις, κλείσιμο εγκαταστάσεων και γενικότερα απαξίωση και συρρίκνωση της ΕΡΤ, επικαλούμενη την εξοικονόμηση λίγων εκατομμυρίων ευρώ
Αξιοσημείωτο δε είναι ότι το κόστος που θα πληρώσει η ΕΡΤ για τα δικαιώματα του Champions League ισοδυναμεί με το 1/3 του οφέλους που επιδιώκει η κυβέρνηση με το πρόγραμμα για μαζικές απολύσεις.

Προειδοποιούμε τους πολιτικούς προϊσταμένους της Διοίκησης της ΕΡΤ, τους Νομικούς της Συμβούλους και κάθε αρμόδιο, ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μηνύσεις για κακουργηματική απιστία σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος εάν εκταμιευθεί, έστω και ένα ευρώ για την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής.

Κατέφυγα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που ήδη διαβίβασε τα έγγραφα στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, γιατί η εμπειρία μου από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μόσιαλο δεν μου επιτρέπει να τρέφω ελπίδες ότι θα απαντήσει στη Βουλή.

Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι ο μόνος δρόμος για να αποτραπεί το ενδεχόμενο η δίκαιη οργή των πολιτών για τα σκληρά μέτρα να συνδυαστεί με την αδικία για τη συνεχιζόμενη καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας, κάτι που θα είχε εκρηκτικά αποτελέσματα».