Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Την Πέμπτη κατατίθεται το πολυνομοσχέδιο για εφεδρεία, μισθολόγιο και ασφαλιστικό

Αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο, το ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Το πολυνομοσχέδιο, αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της δέσμευση της κυβέρνησης προς την τρόικα για επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών και εφαρμογή των παραπάνω μέτρων μέσα στο 2011.
Τις τελευταίες μέρες, στο κυβερνητικό επιτελείο, επικρατεί αναβρασμός ώστε να ξεκαθαρίσουν οι τελικές λεπτομέρειες. Συνεχείς είναι οι συσκέψεις με τις νομικές υπηρεσίες των υπουργείων ώστε να καταλήξουν στις διατυπώσεις των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων για την επέκταση του μέτρου και σε οργανισμούς του στενού δημοσίου τομέα, αλλά και για τα κριτήρια και τις διαδικασίες που θα απαιτηθούν για τον χαρακτηρισμό του πλεονάζοντος προσωπικού σε φορείς που θα συγχωνευθούν ή θα εξυγιανθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιολόγηση του προσωπικού, θα γίνει μάλλον με συνδυασμό διάφορων κριτηρίων. Δηλαδή, εκτός από τα τυπικά προσόντα (πτυχία μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι κλπ), αναμένεται να ληφθούν υπ’ όψιν και κοινωνικά κριτήρια. Στο πλαίσιο αυτό, από τις διαδικασίες αναμένεται να εξαιρεθούν άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και ο ένας εκ των δύο συζύγων σε περίπτωση που απασχολούνται και οι δύο στο δημόσιο.
eklogika.gr