Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Κώστας Κόλλιας: «Η Νέα Δημοκρατία κοντά στους αγρότες της Κορινθίας»

Περιοδεία στην Κορινθία πραγματοποιούν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου ο Τομεάρχης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ. Γιώργος Κασαπίδης και Κώστας Κόλλιας. Στα πλαίσια της περιοδείας τους, θα επισκεφθούν οινοποιεία στην περιοχή της Νεμέας, θα συναντηθούν με στελέχη του αγροτικού χώρου στη Νεμέα και στο Κιάτο, ενώ θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κορινθίας. Σχετικά με την περιοδεία ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει έμπρακτα την αμέριστη στήριξή της στις ανάγκες του αγροτικού κόσμου. Επιδιώξαμε την επαφή, οργανώσαμε συσκέψεις στα γραφεία της παράταξης, παρουσία του Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήσαμε περιοδείες σε όλη την επικράτεια, με μοναδικό σκοπό να ακούσουμε τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο. Είναι αυτονόητο ότι από αυτήν την εκτεταμένη προσπάθεια δεν θα μπορούσε να λείπει η Κορινθία. Η παρουσία του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας και φίλου Γιώργου Κασαπίδη στο Νομό μας δίνει την ευκαιρία στους αγρότες της Κορινθίας να καταθέσουν τις απόψεις τους, να πουν τα προβλήματά τους, να διατυπώσουν τα αιτήματά τους.
Ως Αναπληρωτής Τομέαρχης, αλλά πρωτίστως ως Βουλευτής Κορινθίας, θα επισκεφθώ μαζί με τον κ. Κασαπίδη μερικές από τις πλέον παραγωγικές, αλλά και σφοδρά πληττόμενες αγροτικές περιοχές του Νομού μας. Τα προβλήματα είναι πολλά και κοινά για όλους τους αγρότες και αναμένω ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την αγανάκτηση και την απόγνωση των παραγωγών για την κυβερνητική πολιτική. Ως πολίτης, κάθε αγρότης έχει υποστεί πρωτοφανείς επιπτώσεις από τις αποτυχημένες επιλογές της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Έχει χάσει εισοδήματα, ασφαλιστικά δικαιώματα, κοινωνικές παροχές, έχει υποστεί την εξαθλίωση όπως το σύνολο του ελληνικού λαού.
Ως παραγωγική τάξη, όμως, οι αγρότες μας έχουν να σηκώσουν επιπλέον, δυσβάσταχτες συνέπειες. Μία προς μία οι πολιτικές για τον αγροτικό τομέα, από τον ακρωτηριασμό του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι τη διάλυση του ΕΛΓΑ και των συνεταιρισμών, έχουν αποδειχθεί ολέθριες. Τώρα που ο αγροτικός τομέας μπορεί και πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής της εθνικής οικονομίας, γίνεται κομπάρσος της κυβερνητικής πολιτικής.
Για όλα αυτά τα ζητήματα θα έχουμε εκτεταμένες συζητήσεις με τους παραγωγούς της Κορινθίας. Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου του Νομού μας δεν μένουν μόνο στις διαμαρτυρίες. Έχουν χρήσιμες και πραγματοποιήσιμες προτάσεις, που ως Νέα Δημοκρατία μπορούμε να αξιοποιήσουμε, τόσο ως αντιπολίτευση, όσο και στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα. Πιστεύουμε στη θέση και την προοπτική του αγροτικού τομέα, πιστεύουμε ότι η ελληνική περιφέρεια πρέπει να πρωταγωνιστήσει, πιστεύουμε ότι ο Έλληνας αγρότης είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Η Νέα Δημοκρατία διεκδικεί την αναστροφή της ζοφερής κατάστασης που έχει δημιουργήσει η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και σε αυτόν τον αγώνα ο αγρότης της Κορινθίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι.»
Πρόγραμμα επίσκεψης Τομεάρχη και Αν.Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Γιώργου Κασαπίδη και Κώστα Κόλλια στο Νομό Κορινθίας





12:00 – 13:00
Επίσκεψη σε οινοποιεία – συσκευαστήρια της Νεμέας
13:00 – 14:00
Επίσκεψη/Σύσκεψη στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας
14:00 – 15:00
Σύσκεψη με στελέχη του αγροτικού τομέα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταρισμών Νεμέας
16:00 – 17:00
Ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κορινθίας με συνδικαλιστικά και συνεταιριστικά στελέχη, εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων της Ανατολικής Κορινθίας
19:00 – 20:00
Σύσκεψη με αγροτοσυνεταιριστικά στελέχη της Δυτικής Κορινθίας στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιάτου