Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Γιάννης Μιχελάκης στο FLASH:Εμείς, λοιπόν, χτυπάμε πολιτικές και όχι πρόσωπα


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του  δημοσιογράφου Κωστή Παρρά, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε:

·         Ως προς το τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία, μόλις αναλάβει την ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου για την εργασιακή εφεδρεία:

«Για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό το θέμα: Όσοι θα βρίσκονται τότε σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, θα υπαχθούν στο πλαίσιο που θα συμφωνηθεί και θα εφαρμοστεί.

Δυστυχώς, όμως, για όσους θα έχουν, ήδη, απολυθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπορέσει να ισχύσει το ίδιο, αφού θα εφαρμοστούν στο ακέραιο οι θέσεις μας για νέες προσλήψεις …

Σας θυμίζω ότι έχουμε πει τρία χρόνια πάγωμα προσλήψεων και, από εκεί και πέρα, μία πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις… 

Αν υποθέσουμε ότι η ΝΔ γίνει κυβέρνηση τη στιγμή που κάποιοι είναι, ήδη, σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, θα ισχύσει ό,τι ακριβώς λέει η πρότασή μας για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας. Ό,τι λέει η πρότασή μας, θα ισχύσει. Αφού, βέβαια, τη διαπραγματευθούμε με την τρόικα».



·         Για τις τελευταίες αποφάσεις Βενιζέλου:

«Ουδέποτε υπουργός διέψευσε τον εαυτό του, τόσο πολλές φορές, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όσο ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ. Πρώτα μιλά, μετά αποφασίζει και κατόπιν σκέπτεται.

Ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε είπε πως το νέο μέτρο για τις αποδείξεις θα ισχύσει αναδρομικά από το 2011 και, μάλιστα, κατηγόρησε Μέσα Ενημέρωσης, ισχυριζόμενος ότι μετέδιδαν, όπως είπε, “αδιανόητο ισχυρισμό”.

Και όμως:

Ο κ. Βενιζέλος στη συνέντευξη του, στις 27 του μηνός, έλεγε κατά λέξη -σας διαβάζω – “πρέπει να οικοδομήσεις το επίπεδο του δικού σου εισοδήματος με αποδείξεις… Αυτό το μέτρο θα ισχύσει με τη φορολογική δήλωση του 2012 για τα εισοδήματα του 2011”.

Εμείς, λοιπόν, χτυπάμε πολιτικές και όχι πρόσωπα».