Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Δ. Αβραμόπουλος ...Με πραγματική συγκίνηση και αισθήματα τιμής, αποχαιρετούμε σήμερα το Μιχάλη Κακογιάννη


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δ. Αβραμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με πραγματική συγκίνηση και αισθήματα τιμής, αποχαιρετούμε σήμερα το Μιχάλη Κακογιάννη.

Τον άνθρωπο του πνεύματος και του πολιτισμού, που τίμησε διεθνώς την πατρίδα μας, τον εμπνευσμένο δημιουργό, που εξέφρασε με τον πιο αυθεντικό τρόπο την ελληνικότητα, την ελληνική ψυχή στην οθόνη, στο θέατρο και στην όπερα.

Αποχαιρετούμε έναν καλό και ειλικρινή φίλο.

Υπήρξε και θα μείνει στη συνείδηση και τη μνήμη μας μια μεγάλη προσωπικότητα αλλά και ένας ωραίος Έλληνας, του οποίου η κυπριακή καρδιά παλλόταν στο ρυθμό της ιστορίας μας και εκδηλωνόταν με την πιο άδολη μορφή αγάπης για την πατρίδα, αλλά και με τη διαρκή προσδοκία να ξαναδεί το αγαπημένο του νησί ενωμένο.

Κρατώ πάντα στη μνήμη τη στιγμή, που η Πόλις των Αθηνών, η Πόλις που τον αγάπησε και ο ίδιος λάτρευε, τον τιμούσε, εκφράζοντάς του την ευγνωμοσύνη και την αγάπη των πολιτών της, προς έναν άξιο συμπολίτη μας.

Φεύγοντας, αφήνει πίσω του, μαζί με την ανάμνηση της μεγάλης του συνεισφοράς στην τέχνη, και τις παρακαταθήκες του, των οποίων φορέας είναι το Ίδρυμα που φέρει το όνομά του, διαβεβαιώνοντάς τον, ότι αυτό που μας ζήτησε, δηλαδή να το κρατήσουμε ζωντανό και δυναμικό κύτταρο του πολιτισμού μας, θα το πράξουμε».