Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκαν οι ακόλουθες ανακοίινώσεις:

«Οι ανακολουθίες και οι παλινωδίες της κυβέρνησης απέναντι στους ιδιοκτήτες ταξί, δε δικαιολογούν σε καμία περίπτωση ακραίες και παράνομες μορφές δράσεις από μέρους τους.
Προσθήκη λεζάντας
Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους σήμερα, με τον αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά, ρίχνοντας λάδι στις εξόδους,  παρακωλύοντας  την ελεύθερη διέλευση και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, αποτελούν προκλητικές και παράλογες πράξεις που ξεπερνούν τα όρια της ανοχής της κοινωνίας και της νομιμότητας.
Τέτοιες μορφές διεκδίκησης δεν οδηγούν πουθενά.
Καλούμε την κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο και τους ιδιοκτήτες ταξί να σταματήσουν κινητοποιήσεις που οδηγούν σε υπονόμευση της εικόνας της χώρας, του τουρισμού και της εμπορικής δραστηριότητας».


Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ «ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ» ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η σημερινή θέση του Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου ότι δεν έχει δεσμευτεί για «την πώληση του ΟΠΑΠ» μετατρέπει σε «κουρελόχαρτο» το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψήφισε η κυβέρνηση και ο ίδιος, αφού είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι προβλέπεται πώληση του ΟΠΑΠ για το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Οι οβιδιακές αλλαγές του Υπουργού Οικονομικών  στη  Βουλή για τις άδειες των παιγνιομηχανημάτων δείχνουν πανικό  και έλλειμμα σοβαρού σχεδιασμού που δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του δημοσίου, αλλά της ΟΠΑΠ Α.Ε. που είναι κατά 66% ιδιωτικών συμφερόντων. Το επιχείρημα του Υπουργού για  αύξηση των εσόδων για το κράτος  μέσω της χορήγησης μονοπωλιακών δικαιωμάτων  και το σύνολο των 36.0000 παιγνιομηχανημάτων στην σημερινή ΟΠΑΠ Α.Ε., καταργώντας το διεθνή δημόσιο διαγωνισμό γι΄ αυτά, είναι  αστείο. Αν διασφαλίζαμε τα συμφέροντα του δημοσίου με απευθείας αναθέσεις θα καταργούσαμε τους διαγωνισμούς. Επιπροσθέτως αντίκειται ευθέως στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο γι΄ αυτό και δεν έστειλε τις σχετικές διατάξεις στην Ε.Ε. επιχειρώντας να την προκαταλάβει, παρασύροντας την Βουλή να ψηφίσει, δημιουργώντας τετελεσμένα υπέρ των ιδιωτών μετόχων της ΟΠΑΠ Α.Ε. τα οποία θα απορριφθούν στη συνέχεια από την Ε.Ε.

Οι ανεξήγητες και βιαστικές επιλογές της κυβέρνησης δεν μπορεί να τύχουν της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο τέλος θα υπονομεύσουν την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων».