Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Καθημερινά η τριτοβάθμια εκπαίδευση, υποβαθμίζεται επικίνδυνα. Την περασμένη Δευτέρα, οι πρυτάνεις, μέσα από την έκτακτη σύνοδό τους, απεύθυναν κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που βαίνει ανεξέλεγκτη. Ιστορικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο. Άλλα αναστέλλουν τη διδασκαλία και την έρευνα, ενώ οι καθηγητές και οι φοιτητές βιώνουν την ανασφάλεια και την πλήρη αβεβαιότητα.
Το υπουργείο Παιδείας, αδιαφορεί και εμπαίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα προκλητικά. Ακόμα και μπροστά στη θαρραλέα πρόταση των πανεπιστημιακών φορέων του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ τα Ιδρύματα να συμβάλλουν με ίδιους πόρους στη στήριξη των αναγκών τους, μέσα από την απελευθέρωση της έρευνας και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους, ο κ. Πανάρετος καθυστερεί και δεν απαντά ούτε στα βασικά.
Η Δημοκρατική Συμμαχία, καλεί την υπουργό Παιδείας, να αναλάβει πρωτοβουλίες. Χρόνος δεν υπάρχει. Σε λίγες μέρες ξεκινούν οι εξεταστικές περίοδοι και οι φοιτητές αγνοούν ακόμα αν θα λειτουργούν τα τμήματά τους. Απελευθερώστε άμεσα τα Πανεπιστήμια και τα ΑΤΕΙ, από τον ασφυκτικό έλεγχο των χρηματοδοτήσεων και παραχωρήστε τους πλήρη οικονομική αυτοτέλεια».