Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Παιχνίδια με το Σύνταγμα και τους θεσμούς, δεν επιτρέπουμε.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ
 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.Δ.
κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΗΝ 5η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
(ΑΘΗΝΑ 25 ΜΑΪΟΥ 2011)


«Η κυβέρνηση  επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το Σύνταγμα και την αναθεώρησή του, την κορυφαία διαδικασία Πολιτειακής μας αυτοεπιβεβαίωσης, ως μέσο για τη νομιμοποίηση της πολιτικής της ατζέντας.

Επιλογή που και τη διαδικασία απαξιώνει αλλά και το ενδιαφέρον, για τις πραγματικές στοχεύσεις της Αναθεώρησης, αποπροσανατολίζει.

Τελευταίο παράδειγμα, η αναφορά από τον Υπουργό Εσωτερικών,  για άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, μέσα από σχετική Συνταγματική πρόβλεψη. Είναι δήλωση και πρόταση απαράδεκτη, που θέτει εκποδών την ελάχιστη εργασιακή σταθερότητα. Εμείς, ως κόμμα, στηρίζουμε την εργασιακή εφεδρεία.

Και το λέμε αυτό, πέρα και πάνω από τα στενά κομματικά κριτήρια, διότι είναι γνωστό σε όλους ότι τη δημόσια διοίκηση κατά κανόνα τη στελέχωσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ την τελευταία τριακονταετία. Ακόμη και σήμερα να είστε βέβαιοι, ότι πολλοί «πηδούν» μέσα από το παράθυρο.

Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες προβλέψεις αφορούν το Δημόσιο και τα εργασιακά δικαιώματα, θα αφορούν το διάστημα από εδώ και πέρα. Αιφνιδιασμοί με το Σύνταγμα δεν είναι δυνατοί, ούτε και επιτρεπτοί.

Η διαρκής επίκληση-προσχηματική κατά κανόνα- από την κυβέρνηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, μας προβληματίζει και για τα θέματα, που φέρνουν στο προσκήνιο αβασάνιστα.

Μετά λοιπόν την αρχική προσπάθεια να περιληφθεί Συνταγματική πρόβλεψη για τη λεγόμενη δημοσιονομική πειθαρχία, που συνάντησε τη σθεναρή αντίστασή μας και απορρίφθηκε, καθώς και την πρόταση εντυπωσιασμού για Συνταγματική απαγόρευση της πώλησης ακίνητης περιουσίας, που η ίδια η κυβέρνηση με την πολιτική της και τις εξαγγελίες της ακυρώνει, ακολούθησε μια σειρά ερμηνειών και εφαρμογών του μνημονίου, που ακροβατούν στα όρια της Συνταγματικής νομιμότητας.

Εφιστούμε την προσοχή όλων.

Παιχνίδια με το Σύνταγμα και τους θεσμούς, δεν επιτρέπουμε.

Το τόνισε ρητά ο Πρόεδρός μας, με αφορμή δηλώσεις-παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας από Κοινοτικούς αξιωματούχους.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν καθαρά διακριτούς ρόλους.

Άλλο η στήριξη μέτρων για την ανάπτυξη και άλλο η αναζήτηση συνυπεύθυνων και συνενόχων.

Την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ως Νέα Δημοκρατία την έχουμε αναδείξει σε κορυφαία προτεραιότητά μας, παράλληλα με την ανάγκη άμεσης διεξόδου της χώρας μας από την κρίση, που χρονολογικά προηγείται.

 Το αποδεικνύουμε με τη σοβαρή προεργασία, σχεδιασμό και καταμερισμό εργασιών που κάνουμε, αλλά και με το πολιτικό μας δυναμικό που συμμετέχει.

 Την κορυφαία αυτή διαδικασία, δεν μπορούμε και δεν την αντιμετωπίζουμε μέσα αποκλειστικά από το κομματικό μας πρίσμα».