Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Εντυπωσιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, από τους "αγανακτισμένους πολίτες"


Θετικά ανταποκρίθηκαν οι Αθηναίοι πολίτες στο κάλεσμα, μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, να συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα και να διαδηλώσουν αλά...ισπανικά.

Χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νέοι, πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία της Αθήνας, δηλώνοντας ειρηνικά αγανάκτηση για τα μέτρα λιτότητας. Στην εντυπωσιακή συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» πολιτών, χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, ακούστηκαν έως στιγμής σποραδικά συνθήματα κατά τη κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, ενώ αναρτήθηκαν και πανό υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος.


Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη
Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Λευκό Πύργο πραγματοποιούν από τις έξι το απόγευμα «Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο», που συντόνισαν την κινητοποίηση τους, κατά το παράδειγμα των Ισπανών «Ιndignados», μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, κ.α.)
Οι διαδηλωτές είχαν προειδοποιήσει ότι η κινητοποίηση θα είναι ειρηνική, χωρίς πανό και πλακάτ που να υποδηλώνουν κάποια οργανωμένη συλλογική ταυτότητα και οποιοδήποτε διακριτικό και προειδοποίησαν ότι δε θα δεχτούν «κομματικές συμμετοχές και παρεμβάσεις».
Βάλτε ξυπνητήρια, ξυπνήστε στις οκτώ, κλείστε την τηλεόραση ελάτε από εδώ» και «ξεσηκωθείτε» ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν πιο πολύ στη συγκέντρωση.
Στις επτά, οι διαδηλωτές κατέλαβαν και το οδόστρωμα της παραλιακής, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία. Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι τις έντεκα το βράδυ.

Απόψε στις εννιά προγραμματίζεται σιωπηλή διαμαρτυρία «Αγανακτισμένων» και στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Στο Βόλο 2.000 πολίτες του Βόλου συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στην παραλία της πόλης, έξω από το κτήριο "Παπαστράτου", στο πλαίσιο των διαδηλώσεων των «Αγανακτισμένων πολιτών». Οι πολίτες διαδηλώνουν αυτή την ώρα ειρηνικά κατά της κρίσης, αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες.
Στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, περίπου 300 άτομα, κυρίως νέοι, ντυμένοι με μαύρα ρούχα πραγματοποιούν σιωπηλή διαμαρτυρία.

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας έχουν συρρεύσει περίπου 2.000 πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα διαμαρτυρίας μέσω του Ιντερνετ.

Στην Κρήτη
Μεγάλη είναι και η συγκέντρωση στο Ηράκλειο, με ανθρώπους κάθε ηλικίας να διαδηλώνουν κατά του Μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής.
Πάνω από 1.000 άτομα είναι συγκεντρωμένα στην Πλατεία Αγοράς των Χανίων, ενώ η προσέλευση συνεχίζεται. "Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα σε μια αγορά", τόνισαν.
Στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη συγκεντρώθηκαν οι "αγανακτισμένοι" του Ρεθύμνου. Νέοι άνθρωποι, μαθητές, οικογενειάρχες, περίπου χωρίς σημαίες και πανό, διαμαρτύρονται για τα μέτρα της κυβέρνησης.
Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνονται μέσω Facebook και σε άλλες πόλεις, όπως το Ναύπλιο, τα Γιάννενα, η Αρτα η Ζάκυνθος και η Κομοτηνή κλπ.
Οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter και αποτελούν κινήσεις πολιτών, χωρίς κομματικές ταυτότητες.