Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Αγωνιστική διάσχιση Ζήρειας την Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και η μη κερδοσκοπική εταιρεία «North Col» σας καλούν να παρακολουθήσετε την αγωνιστική διάσχιση Ζήρειας την Κυριακή 29 Μαΐου 2011.
Να είστε όλοι εκεί
Μήκος διαδρομής:38,2 χιλ. (!)
Εκκίνηση: Πλατεία Γκούρας στις 08:30 π.μ.
Θέση Βαρνεβό, Άνω Τρίκαλα περίπου στις 11:00 π.μ. περνάει ο πρώτος αθλητής
Η Αγωνιστική Διάσχιση Ζήρειας είναι ένας ορεινός αγώνας τρεξίματος σε ορειβατικά μονοπάτια και δασικούς δρόμους της Ορεινής Κορινθίας.
Με εκκίνηση το χωριό Γκούρα στους πρόποδες της Ζήρειας, η διαδρομή διασχίζει τον ορεινό όγκο της μέχρι τα Άνω Τρίκαλα, περνώντας από την κορυφή της στα 2.376μ αλλά και την προστατευόμενη από τη Natura 2000 χαράδρα της Φλαμπουρίτσας.
Οι απότομες κλίσεις των μονοπατιών, το τεχνικό τερραίν και η διάρκειά τους, κατατάσσουν την Αγωνιστική Διάσχιση Ζήρειας στους απαιτητικούς αγώνες στην Ελλάδα.
Για το 2011, ο αγώνας έχει την ξεχωριστή τιμή να αποτελεί μέρος του πρωταθλήματος Skyrunning® Trials από τους οποίους θα επιλεχθούν 5 αγώνες από όλο τον κόσμο για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2012.
Τα καλύτερα μέρη για να παρακολουθήσουμε την πορεία των αθλητών είναι η θέση «Βαρνεβό» στην Άνω Συνοικία Τρικάλων όπου και είναι ο κεντρικός σταθμός του αγώνα, ο 3ος Σταθμός Ανεφοδιασμού στο ξύλινο κιόσκι, με το χαρακτηριστικό πυροφυλάκιο, στα 1.410 μ. υψόμετρο. Το συγκεκριμένο σημείο είναι και το ακρότατο σημείο του αγώνα στα 21.3χλμ από την αφετηρία. Για τους μη μυημένους θα πάρουν τον δρόμο για Τρίκαλα και περίπου 4 χιλ. από το χωριό  μετά από μία στροφή στο αριστερό τους χέρι θα δουν ένα ξύλινο κιόσκι. Εκεί ακριβώς είναι  ο κεντρικός σταθμός και ένα πολύ καλό σημείο για  να βλέπουμε τους αθλητές να ανεβαίνουν από την χαράδρα της Φλαμπουρίτσας. Ένα άλλο καλό σημείο είναι το αθλητικό κέντρο Ζήρειας. Μετά από επαφή που είχαμε με τους διοργανωτές μας ενημέρωσαν ότι ο πρώτος αθλητής θα φτάσει στο Βαρνεβό περίπου στις 11:00 π.μ. και μισή ώρα μετά στο αθλητικό κέντρο Ζήρειας, οπότε από τις 11 το πρωί να είστε όλοι εκεί για να χειροκροτήσουμε και να εμψυχώσουμε τους αθλητές. Μην ξεχνάμε ότι είναι ένας ιδιαίτερα επίπονος αγώνας απόστασης 38,2 χιλ. με μεγάλες κλίσεις και ιδιαίτερα σκληροτράχηλο τερραίν.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε στο site www.zccr.gr.
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Περικλής Μενούνος