Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αναστολή αποφάσεων "δείχνει" η απάντηση Χριστοφιλοπούλου για το Γυμνάσιο -Λύκειο Καλλιάνων. Επανεξετάζονται τα δημοτικά Μουλκίου και Αγιονορίου. Απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση του βουλετή της ΝΔ Κώστα Κόλλια για τις συγχωνεύσεις των σχολείων στην Κορινθία έδωσε η υφυπουργός Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου..

ΠΗΓΗ : Jenny's World

Η υπουργός επιβεβαίωσε ουσιατικά   τις πληροφορίες που το Jenny's World είχε αναφέρει πριν απο λίγο καιρό... αλλά και τις  δηλώσεις του υπουργού Πάνου Μπεγλίτη, για επανεξέταση κάποιων περιπτώσεων. Η κ. Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωσε τον βουλευτή πως  επίκειται   μία διορθωτική απόφαση, ενώ σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν προβλήματα που αφορούν τις υποδομές στα σχολεία υποδοχής, μπορεί να υπάρξει αναστολή των αποφάσεων. 
Ιδιαίτερα θετικά φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται η περίπτωση του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων των Καλλιάνων, για τα οποία η κ. Χριστοφιλοπούλου φαίνεται ότι έχει κατανοήσει τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την κατάργησή τους και με διαβεβαίωσε ότι έχει δοθεί εντολή να γίνουν επιτόπιες επισκέψεις και συζητήσεις με τους τοπικούς παράγοντες.
Πέρα από αυτήν την περίπτωση, η κ. Υπουργός έδωσε τη διαβεβαίωση στον κ. Κόλλια , ότι επανεξετάζονται πολλές από τις περιπτώσεις που ανέφερα,  με προτεραιότητα στα Δημοτικά Σχολεία Μουλκίου και Αγιονορίου.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρει για τις περιπτώσεις αυτές:
"Η εντύπωση που αποκόμισα είναι ότι θα παραμείνουν ως έχουν. Βεβαίως, της ζήτησα να αναθεωρήσει συνολικά την απόφαση 440 που αφορά τις υπόλοιπες περιοχές της ορεινής Κορινθίας και τα σχολεία όπως του Σπαθοβουνίου, Ροζενών κλπ, αφού προηγουμένως αξιολογήσει τις αποφάσεις και τις προτάσεις που έχουν διατυπώσει οι αντίστοιχες δημοτικές αρχές.
Θεωρώ θετικό το γεγονός ότι έμπρακτα το Υπουργείο αναθεωρεί κάποιες αποφάσεις, ωστόσο θέλω να επισημάνω ότι η κ. Υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι περιπτώσεις που θα επανεξεταστούν θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες και στοχευμένες, όπου υπάρχει πρόβλημα με τις μετακινήσεις ή τις υποδομές και αυτή η δήλωση προσωπικά με προβληματίζει. Γι’ αυτό δεν εφησυχάζουμε. Σκοπός δεν είναι η διευθέτηση μιας ή δυο περιπτώσεων. Σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι σχολεία σε ορεινές, δύσβατες περιοχές, με χιόνια και παγετό, θα παραμείνουν ανοιχτά και ότι οι μικροί μαθητές δεν θα εκτίθενται στους κινδύνους που δημιουργούν αυτές οι συνθήκες στη μετακίνησή τους. Να διατηρήσουμε τα σχολεία που έχουν αυξητικές τάσεις στον αριθμό των μαθητών και άμεσες προοπτικές για ανάπτυξη. Θέλουμε να κρατήσουμε ακέραιο τον κοινωνικό ιστό στην επαρχία της Κορινθίας, θέλουμε παιδιά και γονείς να παραμείνουν στα χωριά για να τους δίνουν ζωή και προοπτική.»