Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Με μεγάλη επιτυχία ο αγώνας «Η ΓΕΦΥΡΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ»

Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία διεξήχθη ο δεύτερος ποδηλατικός αγώνας αντοχής την Κυριακή 15-05-2011 μετά από πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο Π.Ο.Πατρών σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό γυμναστήριο και τον Δήμο Ναυπάκτου, διοργάνωσε τον δεύτερο ποδηλατικό αγώνα «Η ΓΕΦΥΡΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ» στην κατηγορία Μάστερς ( ηλικίες από 30 ετών και άνω).
Η εκκίνηση εδόθη στις 10.15 από το ιστορικό λιμάνι της Ναυπάκτου παρουσία του Δημάρχου Ναυπάκτου του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών και άλλων τοπικών φορέων, καθώς και αρκετών φίλων του ποδηλάτου που με χειροκροτήματα επευφημούσαν τους αθλητές. Συνολικά η συμμετοχή των αθλητών ανήλθε στα 40 άτομα. Κρίνεται ικανοποιητική αν λάβει κανείς υπόψη ότι αρχικά ο αγώνας είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί την 17-04-2011, αλλά λόγω επιθυμίας του Πανεπιστημίου και του Δήμου Ναυπάκτου άλλαξε. Επίσης την ίδια ημέρα διεξάγεται στην Κρήτη ποδηλατικός γύρος στην ίδια κατηγορία στα πλαίσια των αγώνων ( Βενιζέλεια – Μάχη Κρήτης).
Πρόθεση του Πανεπιστημίου του Δήμου Ναυπάκτου αλλά και δική μας είναι η διατήρηση αυτής της εκδήλωσης, με την βελτίωση δε της οικονομικής κρίσης, η περαιτέρω ανάπτυξη της.
Συμμετείχαν τα σωματεία ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΣΠΜ ΕΡΜΗΣ – Α.Ο. ΑΙΟΛΟΣ – Π.Ο.ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – Α.Ε.Κ. – Ο.Φ.Π.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και ο Π.Ο.ΠΑΤΡΩΝ.
Όλοι μαζί οι αθλητές περάσανε την γέφυρα Αντιρρίου – Ρίου. Στην συνέχεια μετά από περίπου 45 λεπτά από την εκκίνηση μπήκαμε στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης όπου εδόθη το ελεύθερο για να αρχίσει η ανάβαση Καστριτσίου αποστάσεως 8.2 ΚΜ. Από την ανηφόρα στον χώρο του Πανεπιστημίου δίπλα από τον ποταμό Χάραδρο οι αθλητές έδειξαν τις διαθέσεις τους για τον μεγάλο συναγωνισμό που θα εκδηλωνόταν στην συνέχεια. Από τα πρώτα μέτρα με δυνατό ντεμαράζ οι αθλητές έγιναν μαστίχα με συνέπεια στο πρώτο ΚΜ να έχουν αποσπαστεί οι Καταπόδης Λουκάς και Γερολυμάτος Νίκος και σε λίγα μέτρα να ακολουθούν οι Φραμπίτσης Κ. – Αγγελικούσης Στέφ. – Πανόπουλος Διαμαντής και Θεοδωρικάκος Παν. για περισσότερο από 200 – 500Μ τους ακολουθούσε ένα γκρουπ 7 αθλητών και σε απόσταση περίπου 50Μ άλλο γκρουπ 10 αθλητών. Μετά την Μαγούλα στις πρώτες κορδέλες η κατάσταση ξεκαθάρισε αφού οι διαφορές που πήραν οι προπορευόμενοι αθλητές ήταν πλέον ικανές για να καταλάβουμε τι θα γίνει στον τερματισμό. Τα πράγματα ξεκαθάρισαν ακόμα καλλίτερα αφού οι δύο προπορευόμενοι με συνεχείς αλλαγές και δυνατό τέμπο αύξησαν την διαφορά από τους υπόλοιπους αθλητές που τους κυνηγούσαν. Στα 200μ πίσω ήταν οι Αγγελικούσης και Φραμπίτσης και ακόμα 200μ ποιο πίσω οι Πανόπουλος – Γκότσης Α. – krippel Matias – Καούρης Γ. , στην συνέχεια 100μ πίσω ο Θεοδωρικάκος. Σχεδόν μέχρι τα μέσα της διαδρομής η κατάσταση ήταν περίπου η ίδια . Στα τελευταία 2ΚΜ ο Καταπόδης Λ. με δυνατό ντεμαράζ ξέφυγε από τον Γερολυμάτο Ν.. Αλλαγές όσον αφορά την βελτίωση της θέσης τους είχαμε από τους Κατοπώδη Ξενοφώντα και Μαυρογιάννη Μάριο.
Τελικά στην γενική κατάταξη πρώτος τερμάτισε ο Καταπόδης Λουκάς δεύτερος ο Γερολυμάτος Ν, και τρίτος ο Αγγελικούσης Στέφανος.
Τελικά πάνω στο νήμα του τερματισμού κρίθηκε η δεύτερη και Τρίτη θέση στην κατηγορία Γ΄ μεταξύ του Σονικίαν Σταύρου και του Γκούντα Σπύρου αφού ο πρώτος αυτής της κατηγορίας Κατοπώδης Ξενοφ, είχε είδη τερματίσει.
Οι απονομές έγιναν μπροστά από το κτήριο της Πρυτανείας παρουσία πλήθος φίλων του ποδηλάτου που είχαν συγκεντρωθεί για να συμμετάσχουν στην ποδηλατική βόλτα μεταξύ Πανεπιστημίου και Πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με τον Π.Ο.Πατρών, και τον ΟΝΑΠ. Η συμμετοχή των συμπολιτών μας ήταν πέρα από τις προβλέψεις μας λόγω της μεγάλης απόστασης της βόλτας (περίπου 10ΚΜ). Συμμετείχαν πάνω από 900 άτομα κατά τους πρώτους πρόχειρους υπολογισμούς. Με την εμπειρία των ανθρώπων του Π.Ο.Πατρών των Μοτό των αθλητών και της Τροχαίας Πατρών, η ποδηλατική βόλτα κατέληξε στην Πλατεία Γεωργίου χωρίς κανένα πρόβλημα όπου έγινε θερμή υποδοχή και χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Πατρέων Ιωάννη Δημαρά τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Γεώργιο Παναγιωτάκη, τον Βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Σιγαλός. Ο Πρόεδρος των πολιτιστικών του Δήμου κ. Αντώνης Σκιαθάς και ο υπεύθυνος του αθλητικού τομέα του Δήμου κ. Νίκος Κωστόπουλος
Η εταιρία IDEAL που ήταν και χορηγός της εκδήλωσης είχε στην εκκίνηση περί τα 40 ποδήλατα για χρήση από κάποιους που ήθελαν να συμμετάσχουν αλλά δεν διέθεταν ποδήλατο. Επίσης στο τέλος της βόλτας κληρώθηκαν τρία ποδήλατα στους συμμετέχοντες στην βόλτα και οκτώ μπλούζες που είχε φιλοτεχνήσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και ζωγράφος κ, Σπυρόπουλος.
Ο Π.Ο.ΠΑΤΡΩΝ επιθυμεί να εκφράσει, για αυτή του την πρωτοβουλία, τις ευχαριστίες τους στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ιδιαίτερα στο Πρύτανη κ. Παναγιωτάκη στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο (σε όλο το προσωπικό) με το οποίο είχαμε μία άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και σε όλους όσους εργάστηκαν και μόχθησαν για να υπάρξει τελικά αυτό το αποτέλεσμα.
Επίσης ευχαριστούν όλους τους αθλητές και συνοδούς την αγωνόδικο επιτροπή που τίμησαν με την παρουσία σας τους διασυλλογικούς αγώνες <<Η Γέφυρα μας Ενώνει>>
Ακόμα όλους τους συμμετέχοντες στην ποδηλατική βόλτα γιατί αυτό δυναμώνει την φωνή μας για την διεκδίκηση από την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη δημιουργία Ποδηλατοδρόμων.
Τους υποστηρικτές χορηγούς μας (Ν. ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ-IDEAL, AΥΡΑ, XEROX, ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., athletic αθλητικά είδη, DIVICO, ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ σχολικά είδη δώρου, τυποχαρτ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ και τους χορηγούς επικοινωνίας (PATRA tv, thebest.gr, ΣΠΟΡ FM, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, vpress.gr, ΑΛΛΑΓΗ, ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ KHΡΥΞ ΠΑΤΡΩΝ, , ΕΞΠΡΕΣ, ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ, Η ΓΝΩΜΗ) ώστε να πραγματοποιηθούν σωστοί αγώνες για τους αθλητές και για τη διάδοση του ποδηλάτου στο ευρύ κοινό όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η ποδηλατική βόλτα από την Πανεπιστημιούπολη Πατρών στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Επίσης θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς την Τροχαία Ναυπάκτου και την Τροχαία Πατρών για την άψογη συνεργασία που είχαμε και όλα κύλησαν ομαλά. Επίσης στον Ε.Ε.Σ. για την βοήθεια του σε όλες τις εκδηλώσεις

podilatakias.gr/blog