Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Λειτουργία του Προγράμματος «Βοήθεια Στο Σπίτι» - Αιτήσεις Ένταξης

Ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» θα λειτουργήσει εκ νέου στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στο πλαίσιο της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΕ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» και θα δέχεται Αιτήσεις Ένταξης από ωφελούμενους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην πράξη για την παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον σε άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος (εξυπηρετούμενους) και συγκεκριμένα:
α) Άνεργα άτομα εγγεγραμμένα στον ΟΑΕΔ εισερχόμενα σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης όπως η κατάρτιση, η εξατομικευμένη προσέγγιση/συμβουλευτική, κλπ, με προοπτική να εισέλθουν ή να επαναεισέλθουν στην αγορά εργασίας.
β) Εργαζόμενα άτομα τα οποία αναγνωρισμένα είναι επαπειλούμενα με ανεργία, εισερχόμενα σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης με προοπτική να διασφαλίσουν την απασχόλησή τους ή να διευκολυνθούν στην κινητικότητα της εργασίας τους ή ενεργώς αναζητούντα εργασία άτομα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως 5.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2010 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2009 έως 31/12/2009), εισερχόμενα σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης με προοπτική να εξεύρουν εργασία, θα προσκομίζουν βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ, αφού καταχωρηθούν σε ειδική κατάσταση συμμετοχής στη δράση.
Ο φάκελος της σχετικής Πρόσκλησης με Αρ. Πρωτ. 457/21-3-2011 της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. προς τους ενδιαφερόμενους (δυνάμει ωφελούμενους), διατίθεται σε έντυπη μορφή, σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, από 7:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ., από τα Δημαρχεία, τα ΚΕΠ και τα Γραφεία των Μονάδων στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι. Η «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωση» για τους ωφελούμενους – εξυπηρετούμενους θα διατίθεται από τις 03/05/2011 στις ανωτέρω υπηρεσίες. Οι ενδιαφερόμενοι (ωφελούμενοι και εξυπηρετούμενοι) οφείλουν με την αίτηση να υποβάλλουν, πρωτότυπα ή σε αντίγραφα επικυρωμένα, τα εξής δικαιολογητικά: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ