Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

70 χρόνια από την 6η Απριλίου του 1941 και την απρόκλητη γερμανική επίθεση.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
«Μια σημαντική Εθνική Επέτειος κινδυνεύει να περάσει απαρατήρητη μέσα στον ορυμαγδό των γεγονότων και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Σίγουρα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες είναι πολλά και σοβαρά και ο καθένας βλέπει τη ζωή του να χειροτερεύει συνεχώς. Όλα αυτά όμως δεν πρέπει να γίνουν αιτία να λησμονήσουμε εκείνους τους σταθμούς που σημάδεψαν την πορεία του λαού μας και σφράγισαν την νεότερη ιστορία της Πατρίδας μας.
            Σήμερα, συμπληρώνονται 70 χρόνια από την 6η Απριλίου του 1941, από την ημέρα δηλαδή εκείνη, που η -επί σχεδόν έξι μήνες- μαχόμενη Ελλάδα εναντίον των Ιταλών δέχθηκε την απρόκλητη γερμανική επίθεση.
Σαν σήμερα ξεκίνησε η Μάχη των Οχυρών και ακούστηκε το δεύτερο ελληνικό «ΟΧΙ», που έστειλε το μήνυμα σε ολόκληρη την πολιτισμένη ανθρωπότητα ότι οι Έλληνες, για άλλη μια φορά, στην ιστορία τους, επέλεξαν το δρόμο της θυσίας και της τιμής και όχι της ατίμωσης.
            Η σημερινή οικονομική περιπέτεια που ταλανίζει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, ας μη γίνει αφορμή να ξεχάσουμε την τεράστια προσφορά σε ετούτο τον τόπο, σε όλους εμάς, της γενιάς των πάππων και των πατεράδων μας».