Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Κατάληψη-​Λευκή απεργία στην Cosmote πραγματοπο​ιούν οι εργαζόμενο​ι

Κατάληψη-λευκή απεργία πραγματοποιούν αυτοί την στιγμή οι υπάλληλοι της Cosmote στο κτήριο της Αχαρνών οι οποίοι αντιδρούν στα σχέδια της εταιρείας για απολύσεις 120 υπαλλήλων που ανακοίνωσε χτές απόγευμα με Δελτίο Τύπου η εταιρία. Οι εργαζόμενοι στην πιο κερδοφόρα επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας στην χώρα μας ήρθαν χτές αντιμέτωποι με τον φόβο της απόλυσης αφού χωρίς να υπάρχει καμία προειδοποίηση ή φήμη, τους στάλθηκε ενημερωτικό Δελτίο Τύπου απο το Σωματείο των Εργαζομένων το οποίο τους ενημέρωνε για τις προθέσεις του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου κ.Τσαμάζ για απολύσεις λόγω μείωσης του κόστους.
Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της εταιρείας είναι η μείωση των λειτουργικών εξόδων της κατά 40 εκατ. ευρώ για το 2011.Οπως ανακοινώθηκε το προσφερόμενο πακέτο για τους αποχωρούντες θα ισοδυναμεί με αποδοχές από ένα έως τρία έτη, ανάλογα με την ηλικία, την προϋπηρεσία καθώς και την οικογενειακή κατάσταση, διατηρώντας, παράλληλα, για εύλογο χρονικό διάστημα συγκεκριμένες παροχές (ατομική και οικογενειακή ασφάλιση υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης, κάλυψη δαπάνης φύλαξης τέκνων κ.ά.).
Ο Πρόεδρος του ΟΤΕ και της Cosmote έστειλε "ευχαριστήρια" επιστολή προς τους "συναδέλφους" στους οποίους αναφέρει ότι με βαριά καρδιά αναγκάζεται ο όμιλος να πάρει αυτή την απόφαση.
Το Σωματείο των εργαζομένων στην Cosmote έχει συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση για αύριο ενώ οι αντιδράσεις αναμένονται δυναμικές με απεργίες ακόμα και από αυτή την εβδομάδα.
Οι απολύσεις στην Cosmote είναι όπως όλα δείχνουν το πείραμα της κυβέρνησης για απολύσεις και στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα.
http://www.7news.gr