Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Αντώνης Σαμαράς:« Η Ελλάδα περιμένει στήριξη για τα Διαρθρωτικά Ταμεία, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και για τα μεγάλα διευρωπαϊκά έργα υποδομής.»

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ζέρζι Μπούζεκ.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει πια ισχυρή παρέμβαση για τα θέματα της οικονομικής κρίσης, όπως είναι το πράσινο φως που πρέπει να δώσει στις αποφάσεις των Ηγετών για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης.

Είναι αναγκαία, λοιπόν, η συνεχής και στενή επαφή μας με το Κοινοβούλιο, από το οποίο -όπως δήλωσα σήμερα και στο φίλο Πρόεδρό του κ. Μπούζεκ- η Ελλάδα περιμένει στήριξη για τα Διαρθρωτικά Ταμεία, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και για τα μεγάλα διευρωπαϊκά έργα υποδομής.

Είναι, λοιπόν, πολλές οι μάχες που πρέπει να δώσουμε εδώ. Μάχες που για το καλό του Ελληνικού λαού οφείλουμε να κερδίσουμε.

Ιδιαίτερα σήμερα που η Ευρώπη οφείλει να δει, με όσα δραματικά συμβαίνουν γύρω μας, το πόσο απαραίτητη είναι η Ελλάδα για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Αυτό το ρόλο της Ελλάδος δεν το έχουμε ακόμα αξιοποιήσει όσο θα έπρεπε.»