Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δ. Αβραμόπουλος συνάντηε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλο


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  κ. Δ. Αβραμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση, μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλο:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας    κ. Ευάγγελο Βενιζέλο -να του πω και χρόνια πολλά για την αυριανή γιορτή του- για την ενημέρωση που μου έκανε πριν από λίγο, σε συνέχεια και της συζήτησης που είχε προηγηθεί στη Βουλή.

Είναι μια πολύ δύσκολη και περίπλοκη περίοδος. Η Διεθνής Κοινότητα έχει αναλάβει τις ευθύνες της. Θεωρώ, όμως, ότι θα πρέπει το Συμβούλιο Ασφαλείας, να είναι αυτό που θα παρακολουθήσει τις επιχειρήσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή. Αυτό που βλέπουμε αυτόν τον καιρό, να αναζητείται στρατηγείο για να διαχειρισθεί την όλη επιχείρηση, μοιραία περιπλέκει τα πράγματα.
 Η Ελλάδα ήταν παραδοσιακά και είναι ένας σταθερός και σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή. Πολύ ορθά, συμμετέχει, ανταποκρινόμενη στις υποχρεώσεις της, στο επιχειρησιακό σχέδιο, πάντοτε όμως διασφαλίζοντας το δικό της ρόλο και μένοντας μακριά από κάθε μορφής στρατιωτική επέμβαση.
 Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό για την ενημέρωση.
Η Νέα Δημοκρατία, ως Παράταξη, καθορίζει τη στάση της, με αίσθημα ευθύνης, πάντοτε συνεισφέροντας με τις επισημάνσεις, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της, στο να διαμορφώνεται μία κοινή εθνική στάση μπροστά σ’ αυτά τα ζητήματα».