Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης αγκαλιάζει την παγκόσμια πρωτοβουλία «Η Ώρα της Γης 2011»


Η «Ώρα της Γης» είναι μια παγκόσμια  πρωτοβουλία του WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Σβήστε τα φώτα σας, το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 , στις 20:30 για μια ώρα. Μία δέσμευση που δεν θα περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα πρέπει διατρέχει την καθημερινότητά μας και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη προστασία του πλανήτη.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης είναι από τους πρώτους Δήμους που δήλωσε συμμετοχή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.wwf.gr/earthhour/xylokastroevrostini.
Έτσι την συγκεκριμένη στιγμή και για μία ώρα θα σβήσουν  τα φώτα  σε όλα τα δημοτικά κτήρια καθώς και ο δημοτικός φωτισμός. Παράλληλα θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια  από υπαλλήλους του Κ.Ε.Π. και του Δήμου στους πολίτες. Στους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΞ φυλλάδιο θα προτείνει απλούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι μας  όπου θα τονίζεται ότι η προσωπική δράση σε μαζική κλίμακα μπορεί να βοηθήσει ώστε να αλλάξει ο πλανήτης μας προς το καλύτερο. Το πρώτο βήμα είναι πολύ απλό όσο το να σβήσουμε τα φώτα που δεν χρησιμοποιούμε αλλά και τις συσκευές ( τηλεόραση, ραδιόφωνο, στερεοφωνικό, υπολογιστή)  που έχουμε αφήσει σε κατάσταση αναμονής. Έτσι κάνουμε μια καλή αρχή για αλλαγή των συνήθειών μας, προς όφελος του πλανήτη.
Παράλληλα θα ενημερωθούν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τέλος θα μοιραστεί και στη λαϊκή φυλλάδιο με το παρακάτω μήνυμα  που αξίζει να διαβαστεί από όλους μας.
Σβήστε τα φώτα στο σπίτι σας το Σάββατο 26/03/2011, 20:30-21:30.
Πείτε το στους φίλους σας, στην οικογένειά σας και στους συνεργάτες σας.
Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης.
Ελάτε μαζί μας να γιορτάσουμε την «Ώρα της Γης» 2011!
Ελάτε να δείξουμε ότι το κλίμα είναι στο χέρι μας!
Το πρώτο βήμα είναι τόσο εύκολο όσο το να σβήσετε ένα φως!
Ο Δήμος μας συμμετέχει στην ώρα της γης.
O Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Περικλής Μενούνος