Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Δ. Αβραμόπουλος : «Το καθεστώς Καντάφι πρέπει να αντιληφθεί ότι ο δρόμος της Δημοκρατίας για τη Λιβύη έχει πλέον ανοίξει και ότι η στάση που επέλεξε είναι αδιέξοδη, ακραία και επικίνδυνη».

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  κ. Δ. Αβραμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη:
«Από ημερών, η Ν.Δ. -με ανακοίνωσή της -σημείωσε ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι ορθή, αν και καθυστερημένη. Ευχόμαστε η στρατιωτική επιχείρηση, που εξελίσσεται κατ’ εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να τερματισθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε η Λιβύη να ακολουθήσει το δρόμο του εκδημοκρατισμού. Η Ελλάδα, αρωγός σε αυτή την παρέμβαση της Συμμαχίας, καλείται να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο, θέτοντας τις υπηρεσίες της στη συλλογική προσπάθεια για την εμπέδωση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι δυο χώρες- μέλη της Ε.Ε. στην περιοχή που παραδοσιακά  διατηρούν φιλικές σχέσεις με τους Άραβες και αποτελούν  γέφυρα επικοινωνίας της Ευρώπης με τον Αραβικό κόσμο. Το καθεστώς Καντάφι πρέπει να αντιληφθεί ότι ο δρόμος της Δημοκρατίας για τη Λιβύη έχει πλέον ανοίξει και ότι  η στάση που επέλεξε είναι αδιέξοδη, ακραία και επικίνδυνη. Οι αγωνιζόμενοι δημοκράτες πολίτες της Λιβύης έχουν στο πλευρό τους, τους δημοκρατικούς λαούς του κόσμου. Είναι βέβαιο ότι η δημοκρατική αυγή για όλους τους πολίτες της Λιβύης δεν θα αργήσει».