Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Σ-έξι τίτλος! Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με τον πιο εμφατικό τρόπο ο Ολυμπιακός επέστρεψε στον θρόνο του πρωταθλητή! Οι Πειραιώτες διέλυσαν την ΑΕΚ με 6-0 και κατέκτησαν το 38ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους! Ανύπαρκτη η «ένωση» που γνώρισε μία από τις πιο ντροπιαστικές ήττες στην ιστορία της

Πάρτι στο Καραϊσκάκη για τον Ολυμπιακό που επιστρέφει με εμφατικό τρόπο στους τίτλους έπειτα το 6-0 επί της ΑΕΚ! Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε χθες από τους παίκτες του να κάνουν μια καλή εμφάνιση για να κλείσουν στόματα κι αυτοί το κατάφεραν με τον πλέον ιδανικό τρόπο, «σφραγίζοντας» μαθηματικά την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος!
Πράγματι, ο Ολυμπιακός έπαιξε μεγάλη μπάλα, σκόρπισε την ανύπαρκτη ΑΕΚ και έκανε ανέλπιστο δώρο στους οπαδούς του μια μεγάλη νίκη, που συνδυάστηκε και με την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου. «Φάντασμα» η Ενωση που δεν κατέβηκε ποτέ στο γήπεδο, έκανε πολλά λάθη, ειδικά στο κέντρο πουλώντας τη μπάλα, ενώ και δημιουργικά ήταν ανύπαρκτη. Η εξέδρα παραληρούσε και γλέντησε με την ψυχή της την επιστροφή στους τίτλους.

Ο χορός των γκολ άρχισε μόλις στο 2' με τον Τζιμπούρ να σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα του, ο Μέλμπεργκ στο 7' έκανε το 2-0 και στο 20' η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με τον Φουστέρ να διαμορφώνει το 3-0! Ο Γαλλοαλγερινός φορ χτύπησε ξανά στο 61', ο Μιραλάς σκόραρε στο 68' κι ο Χολέμπας διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 70'.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1 με τους Ιμπαγάσα, Μοντεστό αμυντικά χαφ, τριάδα από αριστερά προς τα δεξιά τους Ριέρα, Φουστέρ, Μιραλάς και σε θέση φορ τον Τζιμπούρ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την Ενωση με 4-4-2 σε ρόμβο με τον Ντιόπ αμυντικό χαφ, μπροστά του τους Καφέ, Μίτσελ και τους Μπάχα, Γκερέιρο μπροστά με τον Σκόκο να προσπαθεί να οργανώσει το παιχνίδι της.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ασύνδετοι έκαναν πολλά κι αβίαστα λάθη στο κέντρο, ενώ η άμυνα πιάστηκε στον ύπνο και στα τρία γκολ με τα δυο πρώτα να έρχονται από στημένη φάση και το τρίτο από την γκέλα του Σάχα που έδιωξε πάνω στον Τζιμπούρ.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά και ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο. Με τους Μιραλάς, Ριέρα, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ και Φουστέρ σε πολύ καλή μέρα δημιουργούσαν συνεχώς ρήγματα στην άμυνα της Ενωσης, ενώ αμυντικά λειτουργούσαν άψογα.

Ο Χιμένεθ με την έναρξη της επανάληψης έριξε στο ματς τον Λυμπερόπουλο αντί του Γκερέιρο, όμως η εικόνα της ΑΕΚ δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα.

Στο 54' ο Βαλβέρδε έβγαλε τον Ιμπαγάσα που είχε κίτρινη για να τον προφυλάξει κι έριξε στο ματς τον Ουρτάδο. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό με το 3-0 του ημιχρόνου, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως, όμως στο 61' ο Τζιμπούρ κινήθηκε από αριστερά μπήκε στην περιοχή και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 4-0 σκοράροντας για δεύτερη φορά κόντρα στην πρώην ομάδα του!

Η βροχή των γκολ συνεχίστηκε στο 68' με τον Μιραλάς να συνεργάζεται άψογα με τον Μοντέστο να φεύγει στην κόντρα να ξεπερνά όποιον βρίσκει μπροστά του και να κάνει το 5-0! Στο 70' ο Χολέμπας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 6-0!!!

Το τελευταίο σφύριγμα του Παμπορίδη βρήκε τους Πειραιώτες να πανηγυρίζουν με τον κόσμο τους να φωνάζει ρυθμικά «άντε γεια, πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά»!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Μανιάτης, Μοντεστό, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (54' Ουρταδό), Τζιμπούρ (72' Ρόμενταλ), Μιραλάς (75' Πάντελιτς), Φουστέρ, Χολέμπας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ριέρα.
ΑΕΚ: Σάχα, Καφές, Νασούτι, Μανωλάς, Ματέος, Γκερέιρο (46' Λυμπερόπουλος), Μίτσελ (69' Μπερνς), Λαγός, Ντιόπ, Σκόκο (81' Εντερ), Μπάχα.