Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Σε εξέλιξη η επιχείρηση "Αυγή της Οδύσσειας"

Μεγάλη επίθεση κατά του καθεστώτος Καντάφι εξαπολύουν από χθες οι ΗΠΑ και οι “πρόθυμοι”, με τη Γαλλία να εξαπολύει το πρώτο κύμα επιθέσεων κατά των δυνάμεων της Λιβύης. Τελευταίοι που μπήκαν στο χορό ήταν οι Βρετανοί.
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 48 νεκροί σύμφωνα με πηγές που δεν είναι δυνατό ακόμη να επιβεβαιωθούν.
Η Βρετανική πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε επιθέσεις στη Λιβύη, ανακοίνωσε πριν από λίγο το Λονδίνο. Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας, καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά τύπου Tornado διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές στη χώρα της Βόρειας Αφρικής. Τελευταίες θα συμμετάσχουν οι αραβικές χώρες.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο 110 τόμαχοκ απο αμερικανικά και βρετανικά πλοία και υποβρύχια έπληξαν 20 στόχους της Λιβύης.
Οι δυτικές δυνάμεις χτυπούν την αντιαεροπορική άμυνα της Λιβύης, κυρίως γύρω από την Τρίπολη και τη δυτική πόλη Μισράτα. Σύμφωνα με τον αμερικανό αντιναύαρχο Ουίλιαμ Γκόρτνει “αυτή ήταν η πρώτη φάση, αυτού που έχει σχεδιαστεί ως μία επιχείρηση με πολλές φάσεις.
Τα χτυπήματα είναι προσεκτικά σχεδιασμένα σε συνεργασία με τους συμμάχους μας” ανέφερε σχετικά με την επιχείρηση “Αυγή της Οδύσσειας”.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Καντάφι στην προσπάθεια του να διασωθεί από τη συμμαχική επέμβαση, έχει συγκεντρώσει γύρω από το καταφύγιο του χιλιάδες πιστούς του που έχουν σχηματίσει ανθρώπινη ασπίδα.
Εντύπωση προκαλεί πως ο Λίβυος ηγέτης δεν έχει ακόμα αντιδράσει ούτε στο τελεσίγραφο Σαρκοζί, ούτε στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς

newsit.gr