Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Στο δρόμο προς το ντέρμπι με την Παναχαϊκή

Ντόμας και Μαντάς μιλούν στο sportfmpatras.gr για το παιχνίδι εναντίον της παλιάς τους ομάδας

Πρωταγωνιστές στο ποδόσφαιρο, λέγεται πως είναι οι ποδοσφαιριστές, γι’ αυτό ήρθε η ώρα να πάρουν τον λόγο, αυτοί, που έχουν κάθε δικαίωμα να μιλούν και επιτέλους να ασχοληθούμε με την… μπάλα!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Παναχαϊκή θα αντιμετωπίσει δυο… πρώην ποδοσφαιριστές της, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Νίκος Ντόμας και Ανδρέας Μαντάς, μιλούν στο www.sportfmpatras.gr, για την Κυριακάτικη αναμέτρηση με την Κόρινθο εκτός έδρας, η οποία, -σύμφωνα με τα λεγόμενα των δυο Πατρινών ποδοσφαιριστών- θα κρίνει ποια από τις δυο ομάδες θα τερματίσει στην πρώτη 3αδα.

Οι νεαροί παίκτες, που φόρεσαν την φανέλα της Παναχαϊκής και γνωρίζουν πολύ καλά το βάρος που κουβαλάει, τόνισαν πως κάθε αντίπαλος απέναντι στους «κοκκινόμαυρους» δίνει το κάτι παραπάνω, ωστόσο, την Κυριακή, το ματς έτσι κι αλλιώς αποτελεί τελικό...

ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΜΑΣ
- Πως αντιμετωπίζεται το ματς της Κυριακής στην Κόρινθο;

Πρόκειται για ένα κρίσιμο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες… είναι ένα κομβικό ματς που θα κρίνει την συνέχεια και σίγουρα θα παιχθεί στις λεπτομέρειες.

- Όταν λες λεπτομέρειες, σε ποια σημεία αναφέρεσαι;
Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη… Ποιος έχει την μεγαλύτερη θέληση, ποιος το θέλει περισσότερο…

- Η ήττα από την Ρόδο την περασμένη αγωνιστική σας έχει ρίξει ψυχολογικά;
Δεν μας έχει ρίξει ψυχολογικά γιατί κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση. Έχουμε συνέλθει αγωνιστικά και είμαστε έτοιμοι για την Κυριακή. Η αλήθεια είναι πως οι δυο ήττες μας έφεραν πίσω, αλλά έτσι είναι η μπάλα.

- Είναι ένα κίνητρο παραπάνω ότι αγωνίζεστε ενάντια στην… πολύφημη Παναχαϊκή;

Σίγουρα, όταν παίζεις με την Παναχαϊκή, τον Παναιγιάλειο και την Κόρινθο είναι ομάδες που σου προκαλούν δέος. Οπωσδήποτε και δεν παίζει μέσα στο γήπεδο ρόλο η φανέλα και η ιστορία… αλλά για μένα το παιχνίδι θα κριθεί στο ποιος το θέλει πιο πολύ. Σε τέτοια ματς δεν υπάρχουν φαβορί ή είναι καλύτερη η Παναχαϊκή ή η Κόρινθος, η θέληση στο ποιος θέλει τη νίκη περισσότερο, έχει σημασία.

- Με όλα αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την αμφισβήτηση που υπάρχει, σας επηρεάζει στο αγωνιστικό μέρος, στο να υπάρχει μια αμφιβολία;
Κατά την προσωπική μου άποψη, και με βάση τα πέντε τελευταία χρόνια που παίζω στην Γ’ Εθνική, είναι το πιο καθαρό πρωτάθλημα από κάθε άλλη εποχή… Δεν υπάρχει παιχνίδι που να έχουμε αδικηθεί πολύ σε ένα ματς ή το αντίθετο, οι διαιτητές κάνουν κάποια λάθη, αλλά όχι τραγικά και σε σημείο να διαμορφώσουν. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που διεκδικούν την άνοδο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΝΤΑΣ
- Πως αντιμετωπίζεται το ματς της Κυριακής στην Κόρινθο;
Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι που και οι δυο ομάδες θα έπρεπε να βρίσκονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες διότι είναι από τις πιο ιστορικές. Πιστεύω πως όποιος έχει δύναμη και ψυχή θα πάρει το ματς, άλλωστε θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

- Όταν λες λεπτομέρειες, σε ποια σημεία αναφέρεσαι;

Στις προσωπικές ενέργειες των παικτών και στην εμπειρία…

- Η Κόρινθος θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό της.
Θα παίξει σημαντικό ρόλο ο κόσμος και θα μας βοηθήσει πολύ όπως έγινε και στο παιχνίδι με τον Αίαντα Σαλαμίνας.

- Είναι ένα κίνητρο παραπάνω ότι αγωνίζεστε ενάντια στην… πολύφημη Παναχαϊκή;
Ναι, φυσικά! Ωστόσο, και εμείς είμαστε μια ομάδα που έχουμε ιστορία και στην βαθμολογία είμαστε κοντά, το παιχνίδι είναι ένας τελικός, πιστεύω πως όποια ομάδα χάσει θα μείνει εκτός 3αδας. Το παιχνίδι θα είναι πολύ σφιχτό, είμαστε αήττητοι στην έδρα μας και όλες μας οι νίκες είναι με 1-0!

- Η ήττα από την Ρόδο την περασμένη αγωνιστική σας έχει ρίξει ψυχολογικά;
Ήταν ένα χαστούκι ωστόσο παίξαμε καλά και αυτό μας κρατά δυνατούς… εντάξει κάναμε δυο συνεχόμενες ήττες αλλά αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί και στην αρχή το ίδιο πράγμα είναι… Πλέον δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας από τη νίκη.

- Με όλα αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την αμφισβήτηση που υπάρχει, σας επηρεάζει στο αγωνιστικό μέρος, στο να υπάρχει μια αμφιβολία;

Κατά την γνώμη μου φέτος γίνεται το πιο καθαρό πρωτάθλημα. Μέσα στο γήπεδο δεν σκέφτεσαι ότι ένα ματς μπορεί να είναι στημένο, άλλωστε ποια ιστορική ομάδα από αυτές που παλεύουν για την άνοδο να θέλει να στήσει ένα παιχνίδι;

golden3.gr