Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ.κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ



Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Σήμερα, έχουμε 11 Μαρτίου και το Υπ. Οικονομικών δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού για το μήνα Φεβρουάριο. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και σε κρίσιμα 24ωρα για την οικονομία.  Ρωτάμε και ζητάμε άμεση απάντηση:
Που οφείλεται αυτή η καθυστέρηση;
Γιατί δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση;
Θέλουν να κρύψουν κάτι έστω και για μερικά 24ωρα;
 Συνδέεται η καθυστέρηση με την παραίτηση Γεωργακόπουλου;
Η εικόνα διάλυσης και ανεπάρκειας του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης Παπανδρέου, αποκαλύπτεται καθημερινά. Έχουν χάσει την μπάλα! Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να ελέγξει το Υπουργείο του.
Και μια και είμαστε στα οικονομικά, θέλω να πω, με αφορμή ένα δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ότι σ’ αυτή την εικόνα διάλυσης, είχαμε προχθές την παραίτηση του Γ.Γ. του υπουργείου κ. Δ. Γεωργακόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», δύο ακόμη στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αποχωρούν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Θ. Λιανόπουλος παραιτήθηκε πριν από ένα μήνα. Ενώ ο κ. Α. Μπάνος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί.
Ρωτούμε:
Αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες;
Εάν ναι, γιατί τις κρύβει η κυβέρνηση;
Τι πραγματικά συμβαίνει στο υπουργείο;
Η εικόνα που έχουμε, δείχνει αποσάθρωση του υπουργείου Οικονομικών και διάλυση του κρίσιμου τομέα των εσόδων στην πιο κρίσιμη ώρα της οικονομίας.
Αυτά όσον αφορά στα οικονομικά.
Και ένα τρίτο: Ο κ. Καρατζαφέρης αργά κατάλαβε ότι το Μνημόνιο που ψήφισε δεν ήταν η λύση.
Τώρα θα καταλάβει ότι ο καιροσκοπισμός δεν είναι αρετή.
Άλλωστε, θέλω να επαναλάβω ότι: Αυτοί που δεν θέλουν αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία με Σαμαρά πρωθυπουργό ή όσοι αναζητούν αφύσικες συμμαχίες, δεν μας απασχολούν. Λογαριάζουν χωρίς την κοινωνία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι ακριβώς είπε ο κ. Καρατζαφέρης, ότι το Μνημόνιο δεν είναι λύση;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Δείτε τη συνέντευξη του κ. Καρατζαφέρη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τον κ. Καρατζαφέρη που είπατε. Χθες το βαρόμετρο της Public Issue, αναφέρεται ως πολιτικός αρχηγός με τις πιο θετικές γνώμες και πιο ανοδικό το κόμμα του. Υπάρχει γενικότερα ένα σχόλιο για αυτό, αλλά και για το αποτέλεσμα της Public Issue;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Όχι, δεν κάνουμε σχόλιο. Όπως δεν σχολίασα και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, της προηγούμενης και προ προηγούμενης Κυριακής, που έδειχναν τη διαφορά ακόμη και κάτω από δύο μονάδες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι περιμένετε από την τοποθέτηση της Μέρκελ χθες για την πώληση της δημόσιας περιουσίας;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Κοιτάξτε. Θέλω να περιμένουμε να τελειώσει η Σύνοδος και να δούμε τι πραγματικά θα αποφασισθεί. Σας θυμίζω τις δηλώσεις που έχει κάνει ο ομογενής ευρωβουλευτής της Γερμανίας κ. Παπαμαρκάκης για το θέμα της επιμήκυνσης και για το θέμα της μείωσης των επιτοκίων, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει ένα κλίμα καλό, όσον αφορά αυτά τα θέματα. Είναι δηλώσεις που έρχονται σε συνέχεια των δηλώσεων του Ολι Ρεν και άλλων στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίες ενισχύουν αυτά που σας είχα πει χθες. Θέσεις, δηλαδή, τις οποίες έχουμε υποστηρίξει εδώ και μήνες και χαιρόμαστε που όλοι έρχονται πάνω σ’ αυτές.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η Μέρκελ είπε να πωληθεί όμως…

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η κυβέρνηση. Θα δούμε τι θα γίνει, τι θα αποφασιστεί.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: …………

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Δεν έχω τίποτα γι’ αυτό. Όταν θα αποφασιστεί και ό,τι αποφασιστεί. Σ’ αυτό το σημείο θέλω να σας πω ότι, αν δείτε τη χθεσινή ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στα ανώτατα στελέχη των επιχειρήσεων, υπάρχει αναφορά στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Είναι οι πάγιες θέσεις μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Χθες, είχαμε άλλο ένα κρούσμα με δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, την κα Β. Παπανδρέου και τον κ. Παπαμανώλη, βουλευτή Δωδεκανήσου, να καταψηφίζουν σχετική ρύθμιση που προώθησε ο κ. Σηφουνάκης. Έχετε κάποιο σχόλιο;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Είναι η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η κυβερνητική παράταξη. Σας θυμίζω τις διαφωνίες που υπάρχουν ανάμεσα στους υπουργούς, τους οποίους έχω αναφέρει αναλυτικά. Σας θυμίζω τις δηλώσεις των βουλευτών στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για τον υπουργό Οικονομικών τον κ. Παπακωνσταντίνου, που του ζητούσαν να πει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Σας θυμίζω τις διαμάχες υπουργών που έγιναν πριν από καιρό, Ραγκούσης – Βενιζέλος, τις μεταμεσονύκτιες ανακοινώσεις ‘’πιτζάμας’’, όπου εμφανίζεται το Μαξίμου ως κυανόκρανος να προσπαθεί να λύσει τις διαφορές. Είναι μία εικόνα διάλυσης της κυβερνητικής παράταξης.