Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Τσουνάμι μετά τον σεισμό 8,8 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Εικόνες καταστροφής (νεώτερα)



- Σεισμολογικά κέντρα δίνουν 8.8 Ρίχτερ τον σεισμό.  Nωρίτερα είχαν αναφέρει πως ο σεισμός ήταν 7,9 Ρίχτερ

- Τα κτίρια πήγαιναν πέρα δώθε για δύο λετπά - Αυτοκίνητα τα πήρε η θάλασσα

- Πανικός στους δρόμους, σταμάτησαν τα τρένα και οι συγκοινωνίες

- Συγκλονιστικές εικόνες

Το τσουνάμι χτύπησε ήδη παράλιες περιοχές της Ιαπωνίας. Αυτοκίνητα επιπλέουν καθώς και μερικά σπίτια. Κύματα ύψους 4,6 μέτρων έφθασαν στις ακτές της Iαπωνίας στον Ειρηνικό. Εξι πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Τόκιο μετά τον σεισμό, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji.
Τα 7,9 Ρίχτερ έγιναν στις 07:46 το πρωί ώρα Ελλάδος, 14:46 ώρα Ιαπωνίας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα. Ορισμένα σεισμολογικά κέντρα δίνουν τον σεισμό 8,8 Ρίχτερ.

 Ο σεισμός ήταν όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες 8,8 Ρίχτερ και όχι 7,9 Ρίχτερ  όπως είχε αναφερθεί αρχικώς. Ο σεισμός έγινε στις 07:46 το πρωί ώρα Ελλάδος, 14:46 ώρα Ιαπωνίας, όταν ο περισσότερος κόσμος ήταν στις δουλειές τους.
 Κύματα ύψους ενός μέτρου έφθασαν στις ακτές της Ιαπωνίας στον Ειρηνικό. Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για τη Ρωσία, τις Φιλιππίνες και τις Μαριάννες Νήσους από το Κέντρο Παρακολούθησης του Ειρηνικού.
Πληροφορίες για τραυματίες στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.

Στέγη κτιρίου στο κέντρο του Τόκιο κατέρρευσε στη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε σπουδαστές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας.
 Διακόπηκε η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο.



Αυτοκίνητα έχουν πέσει στην θάλασσα. Τα κτίρια και οι άνθρωποι πηγαινοέρχονταν δόθε για δύο περίπου λεπτά! Εκτός λειτουργίας το μετρό και άλλες συγκοινωνίες της χώρας.

Αυτοκίνητα έχουν πέσει στην θάλασσα. Τα κτίρια και οι άνθρωποι πηγαινοέρχονταν δόθε για δύο περίπου λεπτά! Εκτός λειτουργίας το μετρό και άλλες συγκοινωνίες της χώρας.

Η στέγη κτιρίου στο Τόκιο κατέρρευσε και υπάρχουν τραυματίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και σε άλλες περιοχές της Ιαπωνίας, μετά τον ισχυρό σεισμό. Συγκεκριμένα, τραυματίες υπάρχουν στην περιφέρεια Μιγιάτζι, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το πρακτορείο Κιόντο που επικαλείται στην τοπική αστυνομία.

Το ιαπωνικό υπουργείο Αμυνας διέθεσε οκτώ πολεμικά αεροσκάφη για να ελέγξουν το μέγεθος της καταστροφής, μετά τον σεισμό μεγέθους 8,8 βαθμών που έπληξε την βορειο-ανατολική Ιαπωνία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

 Οι αεροπορικές, σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες διακόπηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας.   Οι πτήσεις ακυρώθηκαν αεροδρόμιο Ναρίτα της ιαπωνικής πρωτεύουσας, μέχρι οι αρμόδιες αρχές να ελέγξουν την κατάσταση των διαδρόμων.

Τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας σταμάτησαν αμέσως μετά τον σεισμό και οι δρόμοι στην περιοχή του Τόκιο έκλεισαν.
Την ώρα του σεισμού βρίσκοταν σε εξέλιξη συζήτηση την ιαπωνική βουλή και ο πρωθυπουργός αλλά και οι βουλευτές πανικοβλήθηκαν.

Πλοία του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού κατευθύνονται προς την πληγείσα από τον σεισμό των 8,8 βαθμών περιοχή.
Την Τετάρτη σεισμός 7,2 Ρίχτερ είχε χτυπήσει και πάλι την Ιαπωνία.
newsit.gr