Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ο κ. Νίκος Καντερές,για την Διατήρηση της Βιοποικιλότητας

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής κ. Νίκος Καντερές, με αφορμή την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η διαδικασία επεξεργασίας του νομοσχέδιου για την Διατήρηση της Βιοποικιλότητας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και η συζήτηση που ακολούθησε στην Ολομέλεια, κατέδειξαν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την προχειρότητα, με την οποία ασκεί η Κυβέρνηση την πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος.
Χρειάστηκαν συνολικά 40 ημέρες επεξεργασίας, 5 συνεδριάσεις της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και πληθώρα τροπολογιών λόγω των έντονων αντιδράσεων πολλών Βουλευτών – τόσο της Αντιπολίτευσης όσο και του ΠΑΣΟΚ - για να καταλήξει η Υπουργός κυρία Μπιρμπίλη, μετά από πολλές παλινδρομήσεις, σε μία τελική μορφή του νομοσχεδίου.
Το γεγονός, ότι στην Ολομέλεια μαζί με την αντιπολίτευση υπήρξαν και δύο Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν αρνητική ψήφο στο νομοσχέδιο, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τις διαπιστώσεις της Νέας Δημοκρατίας: Η κόντρα νέων Υπουργών με παλαιούς Υπουργούς καλά κρατεί, τα νομοσχέδια καταρτίζονται “στο πόδι” χωρίς καμία σοβαρή επεξεργασία, οι Υπουργοί έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με αντιδράσεις Βουλευτών του κόμματός τους και αρχίζει ένα ατελείωτο «κόψε – ράψε» στις ρυθμίσεις των νομοσχεδίων.
Το αποτέλεσμα όλης της διαδικασίας χαρακτηρίζεται από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, χωρίς καμία ουσία ή αποτελεσματικότητα.
Επισημαίνουμε στην κυρία Μπιρμπίλη, για ακόμη μία φορά, ότι με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην προστασία του Περιβάλλοντος και τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας
».