Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Φήμες για χιλιάδες νεκρους από τον σεισμό στην Ιαπωνία και τσουνάμι σε 53 χώρες

Σοκάρουν οι τελευταίες πληροφορίες για χιλιάδες νεκρούς από το σεισμό στην Ιαπωνία, κίνδυνο σε πυρηνικό εργοστάσιο και τσουνάμι σε 53 χώρες μέχρι και τις ΗΠΑ. Δείτε βίντεο με τις εξελίξεις.
Δραματικές είναι οι πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωησης για το σεισμό στην Ιαπωνία, μεγέθους 8,9 ρίχτερ. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στον πλανήτη Γη τα τελευταία 300 χρόνια.

Επισήμως η κυβέρνηση δίνει κάποιες δεκάδες νεκρούς, αλλά οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πολύ παραπάνω. Οι φόβοι είναι οτι οι νεκροί θα ανέρθουν σε χιλιάδες, καθώς ο σεισμός είναι από τους μεγαλύτερους που έχει βιώσει ο πλανήτης μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τσουνάμι ήταν μεγαλύτερο από το ύψος πολλών νησιών τα οποία σάρωσε και πιθανόν το μεγαλύτερο τσουνάμι στη Γη. Ο δεύτερος μεγαλύτερος σεισμός στην Ιαπωνία πριν από λίγα χρόνια είχε γίνει στο Κιότο και είχε προκαλέσει 25.000 νεκρούς.
Το τσουνάμι ύψους 10 μέτρων αναμένεται να πλήξει 53 χώρες στον κόσμο, σύμφωνα με διεθνή μέσα που παρακολουθεί το Fimes.gr. Συγκεκριμένα, το τσουνάμι θα φτάσει σε Αλάσκα, ΗΠΑ, Μεξικό, Κεντρική και Νότια Αμερική, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Φιλιππίνες. To τσουνάμι αναμένεται και στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ.
Ανησυχία προκαλεί η πληροφορία του Reuters οτι φωτιά έχει ξεσπάσει στην τουρμπίνα πυρηνικής μονάδας στην Βορειοανατολική Ιαπωνία. Η χώρα είναι πυρηνική και ο φόβος διαρροής ραδιενέργειας από τον ισχυρότατο σεισμό στην Ιαπωνία είναι πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή μέσα. Πληροφορίες για διαρροή «βαρέου ύδατος» προκαλούν ανησυχία. Διάρρηξη πετρελαίου σημειώθηκε σε διυλιστήρια.
Σύμφωνα με τελευταίο τηλεγράφημα του Reuters, οι ιάπωνες επιστήμονες δηλώνουν αδυναμία να παρέχουν κρύο νερό στον επίμαχο πυρηνικό αντιδραστήρα, γεγονός που επιτείνει τις ανησυχίες για διαρροή ραδιενέργειας. Το πυρηνικό εργοστάσιο κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Δείτε βίντεο με όλες τις τελευταίες εξελίξεις από το σεισμό στην Ιαπωνία:



Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/03/seismos-iaponia-tsounami-video/#ixzz1GICptneY