Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Παρασκευή 18-3-2011 / 7.30 π.μ …… «Καφενείον η Ελλάς», το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.

ΠΗΓΗ : prisma news

«Το "Καφενείον η Ελλάς"», το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. Το ήρεμο κλίμα διήρκεσε 2-3 συμβούλια μόνο.... οι εντάσεις, οι φωνές και η οξύτητα επανήλθαν…. 2 φόρες διέκοψε η Πρόεδρος το Συμβούλιο για να ηρεμίσουν τα πνεύματα. Το καλό με τη νέα περίοδο και νέο προεδρείο, είναι ότι, γίνεται διάλογος και παίρνουν το λόγο και Σύμβουλοι της πλειοψηφίας κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν… Το κακό ότι η συζητηση πλατειάζει υπερβολικά .… το Συμβούλιο του Φεβρουαρίου διήρκεσε μέχρι τις 3 τα ξημερώματα.. ενώ το χθεσινό χρειάστηκε 2 μέρες για να συζητηθούν 20 θέματα, έστω και μερικά πολύ σημαντικά.. Μερικοί αναπόλησαν το προεδρείο Λογοθέτη… Μετά και τη 2η διακοπή διέκοψε δικαιολογημένα και τη μετάδοση το ραδιόφωνο.. κατά συνέπια το 16ο και σοβαρό θέμα για την παραχώρηση των σχολείων στον ΟΣΚ δεν το παρακολουθήσαμε.. (Το θέμα τελικά αναβλήθηκε, αλλά θα γίνει σημερα το πρωι συνάντηση στο δημαρχείο, για να βρεθεί τρόπος κοινής προώθησης, όπως αναφέρει, το ιστολόγιο του Ανδρέα Ζάρρου), οσο για τη συζητηση που προηγήθηκε, με αφορμή το σχολειό Πιτσών, όλοι παρέμειναν στην απόφαση της προηγούμενης μέρας, ενώ απερρίφθη το αίτημα παράτασης μίσθωσης του beach connection, θέμα για το όποιο μάθαμε πολλά, με πολλές αλήθειες, φασαρία και διακοπή,


Με μοναδικό θέμα. «Γνωμοδότηση επί του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης», συνεδριάζει αύριο στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η «Επιτροπή Διαβούλευσης, Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου» υπό την προεδρία του Δημάρχου.


Με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων στο θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας από σημερα στο Ξυλόκαστρο το 4ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Επιτροπής Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΕΝΕΑ)


Η Πρωτοβουλία συλλόγων & φορέων Νομού Κορινθίας διοργανώνει την Κυριακή στις 10 και μισή το πρωι στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, ημερίδα με θέμα: "Διαχείριση στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου στα πλαίσια του ισχύοντος ΠΕΣΔΑ"(Ανακύκλωση-Κομποστοποίηση) Κοινή Δράση.


Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης την Δευτέρα στις 8 το βραδυ στο cafe Bistro στο Κιάτο, η ποιητική βραδιά σε Επιμέλεια της Σικυώνιας Σκηνής, είναι αφιερωμένη στον Ξυλοκαστρίτη ποιητή Τάκη Μιχόπουλο. Εισηγητής, ο Στάθης Γκουρβέλος, θα απαγγείλουν, ο ίδιος ο ποιητής και οι Τάκης Αθανασόπουλος, Χρήστος Ζαχαριάς, Ακριβή Καλδίρη, Τέτη Παγκάλου και Γεωργία Παπακωνσταντίνου.


Τη Δευτέρα στις 6μιση το απόγευμα στο Επιμελητήριο Κορινθίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, για δεύτερη φορά από το 2001, καλεί όλους τους Κορίνθιους, σε ημερίδα, προκειμένου να αποφασιστεί η τύχη του λιμανιού της Κορίνθου.
+++++++


Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στον Πυρηνικό σταθμό Φουκοσίμα. Οι ράβδοι του πυρηνικού αντιδραστήρα 4, δεν διαθέτουν πλέον κανένα προστατευτικό κάλυμμα.


Υπάρχει κίνδυνος αυτανάφλεξης επισημαίνει ο επικεφαλής της Αμερικανικής Ρυθμιστικής Αρχής, που ενημέρωσε το Κογκρέσο.


5700 μέχρι στιγμής οι νεκροί από το σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία περισσότεροι από 10 000 οι αγνοούμενοι.


Με 10 ψήφους υπέρ και 5 απόχες το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε, έστω και καθυστερημένα, την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη. Μετά την απόφαση άνοδο σημειώνει η τιμή του πετρελαίου.


Νέα άνοδος στην τιμή της αμόλυβδης στη χώρα μας, σε 13 νομούς έφτασε το 1.80. Για εγκληματική συμπεριφορά των εμπλεκομένων στην αγορά καυσίμων στην Ελλάδα κάνει λόγο ο Ευρωπαίος αρμόδιος Επίτροπος.


Για βραχυπρόθεσμους κινδύνους στην Ελληνική οικονομία κάνει λόγο στην έκθεση του το ΔΝΤ


Αύξηση της φοροαπαλλαγής για όσους αναβαθμίζουν ενεργειακά τις κατοικίες τους, προβλέπει διάταξη που κατατέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο.


Δικογραφία σε βάρος 10 ατόμων για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών, σχετικά με τη χρεοκοπία της χώρας, σχηματίστηκε από το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.


Ανταλλαγή πυροβολισμών χθες στα Πατήσια, μεταξύ κακοποιών και αστυνομικών, δεν υπάρχουν τραυματίες.


Προκηρύξεις με τις οποίες οι «Πυρήνες της Φωτιάς» αναλαμβάνουν την ευθύνη για την αποστολή 14 δεμάτων με βόμβες, σε Πρεσβείες, Οργανισμούς, και άλλους, εντόπισαν οι αρχές σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στο διαμέρισμα στην Ιωνία του Βόλου.


Στάσεις εργασίας 12 με 2 το πρωί και 2 με 4 το απόγευμα, έχουν εξαγγείλει για σήμερα ΟΛΜΕ και Διδασκαλική Ομοσπονδία. 24ωρη Πανελλαδική απεργία σήμερα της ΟΜΕ ΟΤΕ


Αίθριος καιρός με Δυτικούς, Βορειοδυτικούς ανέμους 4 - 6 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
++++++++++