Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Οι Φαίακες «έριξαν στον γκρεμό» τον Αστέρα Τρίπολης!



Στα γήπεδα της Football league, όπως όλα δείχνουν, θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Αστέρας Τρίπολης που ηττήθηκε από την Κέρκυρα με 2-0, στην Τρίπολη και βυθίστηκε ακόμα πιο πολύ στην ζώνη του υποβιβασμού.
Οι Αρκάδες διατήρησαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, δεν κατόρθωσαν να αξιοποιήσουν δύο ανεπανάληπτα τετ α τετ (από ένα σε κάθε ημίχρονο) που έχασε ο Ουντότζι στο 16’ και ο Μπαστία στο 56’ (με τον πρώτο να πλασάρει στα... περιστέρια και τον δεύτερο να βλέπει τον Κωνσταντόπουλο να του παίρνει την... μπουκιά από το στόμα), δεν... ταιριάζουν σε ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία και, ουσιαστικά, «προοιωνίζουν» την εξέλιξη του αγώνα και τελικά είδαν τους Φαίακες να σκοράρουν μέσα σε έξι λεπτά, σε δύο από τις λίγες καλές φάσεις που δημιούργησαν στην περιοχή του Ντεγκρά.
Ένα αποτέλεσμα που, από τη μια φέρνει την Κέρκυρα αγκαλιά με την παραμονή της στη Superleague και από την άλλη δυσκολεύει αφάνταστα τη συνέχεια για τον Αστέρα που πλέον βρίσκεται σε απελπιστική θέση.
Αρχικά, λοιπόν, ο Επστάιν με πέναλτι στο 69’ που έδωσε ο Κωνσταντινέας για ανατροπή του Ιωάννου από τον Ντεγκρά και στη συνέχεια μετά από καταπληκτική κάθετη του Χαμπλ , ο Καλαντζής με δυνατό σουτ στο 75’ , (φέρει τεράστια ευθύνη ο Ντεγκρά), μετέτρεψαν σε διαδικαστικού χαρακτήρα τη συνέχεια.
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης περνάει και η απόφαση του Κωνσταντινέα να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη τον Ηλία Ιωάννου στη φάση του πέναλτι, χωρίς να φαίνεται πουθενά ότι ο επιθετικός της Κέρκυρας έχει υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα.
Η ψυχολογία των γηπεδούχων έπεσε στο ναδίρ, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που, έστω και με δέκα παίκτες, δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν τη νίκη.
Οι Αρκάδες, πάντως, δεν ξέχασαν την... τέχνη τους, αφού στο 87’ έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία να μειώσουν το σκορ και να μετατρέψουν σε «ροντέο» τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού ύστερα από φάση διαρκείας, ο Αρσενίεβιτς δεν μπορεί να μειώσει από πολύ κοντά που σουτάρει αλλά οι αμυντικοί της Κέρκυρας, διώχνουν πριν περάσει η μπάλα την γραμμή

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Μαρσέλο (71’ Φρανκού), Καρέρα (46’ Φορτούνης), Ουντότζι (65’ Ροτζέριο), Αρσενίεβιτς, Παπάζογλου.
ΚΕΡΚΥΡΑ: Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Μαζνόβ (58’ Καλαντζής), Γκουστάβο, Επστάιν (80’ Τσίγκας), Γραμμόζης, Ηλίας Ιωάννου, Μακρής (73’ Χαμπλ).