Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Γκολ και τίτλος. Ο Ολυμπιακός νίκησε 2 - 1 τον Παναθηναικό και 7 αγωνιστικές πριν την λήξη κατέκτησε τον 38ο τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος.Το πρωτάθλημα τελείωσε…

Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι. Οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν 2-1 τον Παναθηναϊκό και πήγαν την διαφορά στο +10. Το γκολ του Τζιμπούρ στο 91' έκρινε τον τίτλο και το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, που θα μπορούσε να είχε διαφορετική έκβαση αν λίγο νωρίτερα μετρούσε το γκολ του Κατσουράνη.
Ο Παναθηναϊκός έχυσε στο φινάλε την... καρδάρα με το γάλα, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 πήγε στο +10 κι αγκάλιασε το πρωτάθλημα!
Ηταν οι καθυστερήσεις του αγώνα όταν η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε στον ύπνο κι ο Τζιμπούρ έκανε το 2-1 χαρίζοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό σ' ένα ματς για γερά νεύρα!
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Μιραλάς στο 20', ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Λέτο στο 58', ενώ οι «πράσινοι» φώναξαν για ένα ακυρωθέν γκολ του Κατσουράνη στο 83' που φάνηκε να είναι καθαρό και για ένα πέναλτι σε χέρι του Τοροσίδη στο φινάλε του α' ημιχρόνου.
Στο φινάλε του αγώνα οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν ενώ ορισμένοι επιτέθηκαν σε παίκτες του Παναθηναϊκού με την καμπάνα να βρίσκεται προ των πυλών…
Αν έβλεπε κανείς τις δυο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα και δεν ήξερε την βαθμολογία, θα νόμιζε ότι ο Ολυμπιακός παίζει μια σεζόν σ’ ένα ματς, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που… ξύπνησε μετά το 44’ κι έκανε δυο σουτ με Νίνη και Κατσουράνη.
Ο Ολυμπιακός μπήκε παθιασμένος στο γήπεδο και προσπάθησε από την αρχή να επιβάλει τον ρυθμό του. Οι «ερυθρόλευκοι» πράγματι ήλεγχαν το ματς και ήταν αυτοί που έψαχναν με αξιώσεις το γκολ, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ήταν άχρωμος κι άτολμος και δεν έδειξε σε καμιά περίπτωση ότι πήγε στο Καραϊσκάκη για να χτυπήσει στα ίσια τον Ολυμπιακό.
Ο Καλόπουλος άργησε να ξεκινήσει το ματς για περίπου 5 λεπτά, καθώς άναψαν δεκάδες φωτοβολίδες και πολλές απ’ αυτές έπεσαν στην εστία του Τζόρβα, ενώ διακοπή υπήρχε και μετά το 1-0 και πάλι για βεγγαλικά.
Οι γηπεδούχοι, αφού πίεσαν και κέρδισαν δυο τρία κόρνερ στο πρώτο δεκάλεπτο, βγήκαν με μεγαλύτερες αξιώσεις μπροστά και είχαν ένα καλό σουτ με τον Μιραλάς στο 15’. Ο Βέλγος αστόχησε όμως πέντε λεπτά αργότερα πήρε το αίμα του πίσω. Ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ στον άξονα, ο Ιμπαγάσα πέρασε με πάσα τη μπάλα στον Μιραλάς που βγήκε πίσω από το τείχος, μπήκε από δεξιά και πλάσαρε ιδανικά τον Τζόρβα για να ανοίξει το σκορ και να βάλει στο Καραϊσκάκη φωτιά!
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν κι αφού άλλαξαν ωραία τη μπάλα βρέθηκαν σε θέση βολής με τον Τζιμπούρ, που δεν τέλειωσε σωστά τη φάση με τους «πράσινους» να «φωνάζουν» γιατί ο Κατσουράνης ήταν πεσμένος στο χορτάρι.
Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, ήταν εκτός αγώνα με την τριάδα των χαφ, αποτελούμενη από Καραγκούνη, Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στα ανασταλτικά της καθήκοντα, ενώ και στο δημιουργικό κομμάτι η ομάδα του Φερέιρα χώλαινε. Στο 27’ ο Σισέ πήρε μια κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Βύντρα στην πρώτη ουσιαστικά φάση του «τριφυλλιού» στο ματς.
Από πλευράς Παναθηναϊκού, ξεχώρισε ο Νίνης που ήταν απελπιστικά μόνος, ενώ ο Λέτο ήταν πολύ εκνευρισμένος κι εκτός αγώνα. Ο Σισέ από την άλλη πάλευε μόνος του μπροστά και το ματς πήγαινε όπως το ήθελαν οι γηπεδούχοι.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πάντως σε μια διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα στον Νίνη και τον Τοροσίδη οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι, καθώς ο μπακ του Ολυμπιακού πέφτοντας πήρε μια κεφαλιά με τη μπάλα να χτυπάει στο χέρι του και τον Καλόπουλο να δείχνει επιθετικό φάουλ για σπρώξιμο από τον Νίνη, ωστόσο, ο «Τόρο» φαίνεται να βρίσκει τη μπάλα πριν ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού τον σπρώξει.
Το ημίχρονο τελείωσε με δυο σουτ από Κατσουράνη και Νίνη που πέρασαν εκτός εστίας.
Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός βγήκε πιο παθιασμένος . Τα χαφ του Παναθηναϊκού ανέβηκαν και οι φιλοξενούμενοι πήραν το κέντρο και γι αυτό το λόγο ο Βαλβέρδε έβγαλε στο ημίωρο τον Φουστέρ κι έβαλε τον Ντουντού για να συμμαζέψει τα πράγματα, όμως τα λάθη γίνονταν εύκολα κι ο Παναθηναϊκός έβγαινε στην Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έψαχνε το γκολ, απέναντι σε έναν νωχελικό στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου Ολυμπιακό και τα κατάφερε στο 58'. Ο Νίνης κέρδισε φάουλ δεξιά από τον Ραούλ Μπράβο, ο Λέτο το εκτέλεσε από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και έσκασε μπροστά από τον Πάρντο και κατέληξε στην δεξιά πλευρά του τέρματος του Πάρντο που φέρει τεράστια ευθύνη για να γίνει το Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός 1-1.Ο Αργεντινός  σκόραρε για πρώτη φορά φέτος και για πρώτη φορά κόντρα στην πρώην ομάδα του, Το γκολ αυτό, "πάγωσε" τους γηπεδούχους, οι οποίοι προσπαθούσαν να βρούν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, αλλά ο Παναθηναϊκός τους είχε κλείσει καλά.
Σε μια απ’ αυτές ο Λέτο σέντραρε κι Πάρντο ρέφαρε το λάθος του, γλιτώνοντας τον Ολυμπιακό από το 1-2 μετά την κεφαλιά του Σισέ στο 72’. Από εκείνο το σημείο και μετά οι φάσεις εναλλάσσονταν η μία την άλλη με τον Ολυμπιακό να έχει την καλύτερη με τον Τζιμπούρ στο 80’.
Η φάση του αγώνα ήρθε στο 83’ όταν ο Κατσουράνης έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας με τον Πάρντο να διώχνει δυο φορές, ο Κατσουράνης σκόραρε, όμως ο β’ βοηθός ακύρωσε το γκολ.
.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε ισόπαλο, ο Βαλβέρδε στο 90' έβαλε στο γήπεδο τον Πάντελιτς, παίζοντας με δύο επιθετικούς η άμυνα του Παναθηναϊκού κοιμήθηκε κι ο Τζιμπούρ που εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά πάσα του Ντουντού έπειτα από τη σέντρα του Ζαϊρί σκόραρε από κοντά στο 90+2’ και χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη με 2-1 που τον φέρνει αγκαλιά με το πρωτάθλημα, καθώς πλέον βρίσκεται στο +10.
Ολυμπιακός: Ράφαελ Ούρκο Πάρντο, Ραούλ Μπράβο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ολοφ Μέλμπεργκ, Φρανσουά Μοντεστό, Βασίλης Τοροσίδης, Αριελ Ιμπαγάσα, Νταβίντ Φουστέρ (61' Σεαρένσε Ντουντού), Αλμπερτ Ριέρα (90' Μάρκο Πάντελιτς), Κέβιν Μιραλάς (78' Ζαουάντ Ζαϊρί), Ραφίκ Τζιμπούρ
Παναθηναϊκός: Αλέξανδρος Τζόρβας, Γιόσου Σαριέγκι, Λουκάς Βύντρα, Σεντρίκ Καντέ, Νίκος Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης (80' Μάτε Σιμάο), Σωτήρης Νίνης (66' Σιντνέ Γκοβού), Τζιμπρίλ Σισέ, Σεμπαστιάν Λέτο