Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Και τώρα οι δυό τους - Μάχη κορυφής μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού . Με νίκη ο "Θρύλος" κατακτά , από απόψε, τον 38ο τίτλο του Πρωταθλητή από καταβολής ελληνικού ποδοσφαίρου

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Το μεγάλο ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη» μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού κλέβει την παράσταση στην 23η ημέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός διασταυρώνουν απόψε τα ξίφη τους με έπαθλο το τρίποντο. Για τους μεν Πειραιώτες θα σημαίνει τίτλος, ο 38ος από καταβολής ελληνικού ποδοσφαίρου, για δε τους Αθηναίους θα αποτελεί το ξεκίνημα της προσπάθειας για υπέρβαση. Η κόντρα των «αιωνίων» αντιπάλων, εκτός από τους προφανείς λόγους γοήτρου για τις δύο κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει τεράστια βαθμολογική σημασία, καθώς μπορεί να κρίνει την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος.
Αν ο Ολυμπιακός πάρει τους βαθμούς της νίκης, τότε θα αυξήσει σε δέκα τους βαθμούς της διαφοράς από τους «πράσινους» και μόνο αν... αυτοκτονήσει θα χάσει το φετινό τίτλο. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο τη νίκη για να συνεχίζει να ελπίζει...
Από την πλευρά των γηπεδούχων, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.
Στον Παναθηναϊκό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα χαρακτήρισε το ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο ως ματς της χρονιάς.Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεση του τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ.
Στο μεταξύ, η ΑΕΚ θα παίξει με τον Πανιώνιο στο Ολυμπιακό στάδιο, ενώ η Λάρισα θα αναμετριθεί με την Ξάνθη.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 23ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας:
ΣΑΒΒΑΤΟ
17:15 Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα NS2
19:30 Καβάλα-Πανσερραϊκός NS2
19:30 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ΝΕΤ
ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00 Ολυμπιακός Β.-Ηρακλής NS2
17:15 Ατρόμητος-Αρης NS2
19:30 Ξάνθη-Λάρισα ΝΕΤ
19:30 ΑΕΚ-Πανιώνιος NS1
*Αναβλήθηκε ο αγώνας ΠΑΟΚ-Εργοτέλης