Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Για σήμερα Σάββατο η ΕΜΥ προβλέπει ύφεση της κακοκαιριάς σε δυτικά και βόρεια, ωστόσο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πέσουν στα ανατολικά και νότια ενώ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη.
Σήμερα περιμένουμε νέες βροχοπτώσεις στην Αττική, όπου κατά τόπους θα σημειωθούν και καταιγίδες. Στα βόρεια προάστια τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα εξασθενήσουν από το απογευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νότια ως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο, θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα νότια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα έχουμε στα ορεινά της Ηπείρου. Τα φαινόμενα στη Δυτική Πελοπόννησο θα είναι μέχρι και τις πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυρά. Θα έχουμε επίσης ισχυρούς ανέμους 7 με 8 και τοπικά στο Ιόνιο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στην Ανατολική Στέρεα και την Εύβοια θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Την Κυριακή θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη. Επίσης θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά