Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Από 57 συνενώνονται σε 18 τα Στρατολογικά Γραφεία για εξοικονόμηση 550.000 ευρώ


Κλείνουν μέχρι τέλος του χρόνου τα 57 Στρατολογικά Γραφεία που λειτουργούν σήμερα σε κάθε πρωτεύουσα νομού, συνενώνονται σε 18 σύγχρονες περιφερειακές Στρατολογικές Υπηρεσίες με πλήρη μηχανογραφική υποδομή ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πολίτες των νομών θα εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ. Οι νέες Στρατολογικές υπηρεσίες θα εδρεύουν στις έδρες των Περιφερειακών ενώ οι περίπου 50 αξιωματικοί που υπηρετούσαν σε αυτά, θα στελεχώσουν τις θέσεις των Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων.
Το πρόγραμμα διοικητικής αναδιάρθρωσης των Στρατολογικών Υπηρεσιών της χώρας, το οποίο είχε εξαγγελθεί από τον υπουργό κ. Βενιζέλο, τίθεται σε εφαρμογή με την πλήρη μηχανοργάνωση και ψηφιοποίηση των Στρατολογικών Γραφείων και την παράλληλη ριζική ανασυγκρότηση των υπηρεσιών, στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».

Όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα θα έχει υλοποιηθεί στο σύνολό του έως το τέλος του 2011 και προβλέπει την δημιουργία νέων πολυδύναμων, ψηφιοποιημένων και ευέλικτων στρατολογικών υπηρεσιών (e-στρατολογικά γραφεία), που θα βελτιώσουν θεαματικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος.

Η πλήρης μηχανογράφηση των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ιστοσελίδα, ηλεκτρονική αίτηση, e-mail) και η διασύνδεσή τους με τα ΚΕΠ, δίνουν τη δυνατότητα της άμεσης διεκπεραίωσης των αιτημάτων των πολιτών προς τις Στρατολογικές Υπηρεσίες.
Το  νέο πρόγραμμα μειώνει κατά 90% το κόστος λειτουργίας του παλαιού συστήματος, καθώς τα 57 Στρατολογικά Γραφεία και οι 6 Διοικήσεις Στρατολογίας επιβάρυναν με 600.000 ευρώ ετησίως των ετήσιο προϋπολογισμό για ενοίκια γραφείων (200.000 ευρώ) και λειτουργικά έξοδα. Το νέο σύστημα υπολογίζεται ότι θα κοστίζει μόλις 50.000 ευρώ ετησίως.

eklogika.gr