Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία του ΟΣΕ, στoν Αχλαδόκαμπο- Ένας νεκρός και δύο τραυματίες



Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σημειώθηκε λίγο πριν τις 22:00 στην περιοχή του Άργους.
Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το ατύχημα συνέβη όταν ο συρμός που εκτελούσε το δρομολόγιο Άργους-Τρίπολης εκτροχιάστηκε για άγνωστους λόγους, 500 μέτρα πριν από το σιδηροδρομικό σταθμό του Αχλαδόκαμπου ,στην περιοχή της Ανδρίτσας.
Στην υπ' αριθμό 1429 αμαξοστοιχία ,την οποία αποτελούσαν η μηχανή και ένα βαγόνι το οποίο και ανετράπη,επέβαιναν 7 άτομα, (4 επιβάτες και 3 μέλη του προσωπικού )εκ των οποίων τρία εγκλωβίστηκαν.
Στην περιοχή, η οποία είναι δύσβατη, έσπευσαν συνεργεία του ΟΣΕ για τον απεγκλωβισμό των επιβατών , μία ομάδα της ΕΜΑΚ και σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερα οχήματα και δέκα πυροσβέστες με επικεφαλής τον αντιπύραρχο περιφερειάρχη των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου Χρήστο Ψυχογιό. Κατά τη διαδικασία του απεγκλωβισμού, διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των επιβαινόντων κατέληξε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άλλοι δύο εγκλωβισμένοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης,καθώς είναι τραυματισμένοι στον ώμο και στη μέση αντιστοίχως.Τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος διερευνώνται..