Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Το MARE και η ιστορία του…

Μαρίνα Ξυλοκάστρου - Mare Paradiso

Δελτίo Τύπου

Η θέση του δημοτικού καταστήματος MARE στην «καρδιά» της μαρίνας Ξυλοκάστρου και στον ανοικτό χώρο της περιοχής του αναπλασμένου Σύθα, το έκανε πασίγνωστο σε όλους μας.Στα 15 χρόνια περίπου της λειτουργίας του, πάρα πολλοί επισκέπτες και ντόπιοι ήπιαν τον καφέ τους, διασκέδασαν και απόλαυσαν το τοπίο και τον Κορινθιακό κόλπο.
Δυστυχώς τα 2,5 τελευταία χρόνια δεν λειτουργεί. Ο τελευταίος εκμισθωτής του δημοτικού καταστήματος, το άφησε στο τέλος του 2007, λόγω αδυναμίας πληρωμής του μισθώματος.
Η εκ νέου μίσθωση του καταστήματος «MARE» ώστε να ξαναλειτουργήσει, δεν μπορεί να γίνει, παρ’ όλο που η δημοτική αρχή προκήρυξε διαγωνισμό τις αρχές του 2008. Ο διαγωνισμός δεν έγινε γιατί η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, με έγγραφο της απαίτησε την νομιμοποίηση του κτιρίου πριν την εκ νέου εκμίσθωση του και τη λειτουργία του. Το κτίριο σύμφωνα με την Κτηματική Υπηρεσία είναι παράνομο γιατί είναι κτισμένο μέσα στον αιγιαλό !!! Η οικοδομική άδεια του κτιρίου (το 1991 για το ισόγειο και το 1997 για τον 1ο όροφο) δεν νομιμοποιεί την κατασκευή του μέσα στον αιγιαλό.
Η δημοτική αρχή από το 2008 έχει ξεκινήσει αγώνα δρόμου, πληρώνοντας μελέτες, ώστε να καταφέρει την νομιμοποίηση του κτιρίου, που σημαίνει την πληρωμή προστίμου που θα επιβαρύνει τον Δήμο και τους δημότες.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας επειδή τον τελευταίο καιρό, δικαιολογημένα οι δημότες αναρωτιούνται για το τι συμβαίνει.
Σε όσους αναζητούν ευθύνες πρέπει να τις βρουν την εποχή που έγινε το κτίριο (1991 και 1997).

Φιλικά
Αντώνης Κλαδούχος