Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

«Κλείδωσε» η πρώτη θέση αντιδημάρχου Αιγιάλειας. Ο Βασίλης Φιλιππόπουλος αναλαμβάνει τον δύσκολο τομέα της καθαριότητας




Η πρώτη θέση αντιδημάρχου Αιγιάλειας που έχει «κλειδώσει» είναι και επισήμως αυτή του Βασίλη Φιλιππόπουλου που αναλαμβάνει τον δύσκολο τομέα της καθαριότητας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε συνάντηση που είχε η δημοτική ομάδα του Στάθη Θεοδωρακόπουλου στο εκλογικό κέντρο της παράταξης, κατά την οποία συζητήθηκαν πολλά τρέχοντα θέματα ενώ έγινε μία πρώτη συζήτηση για το ποιοι μπορούν να αναλάβουν τις θέσεις των επτά αντιδημάρχων και του προέδρου του Δ.Σ.
Πολλά και διάφορα είναι τα ονόματα που ακούγονται και γράφονται ότι έχουν οριστικοποιηθεί για τις περισσότερες από αυτές τις θέσεις, πέραν όμως της ανάληψης καθηκόντων του κ. Φιλιππόπουλου από το νέο έτος, δεν υπάρχει κάτι επίσημα ανακοινώσιμο, κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στα «Νέα της Αιγιάλειας» ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Στάθης Θεοδωρακόπουλος:
«Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα. Σκέψεις ανταλλάξαμε για το πώς μπορεί να διοικηθεί καλύτερα ο δήμος. Συζήτηση κάναμε για το ποιοι θα μπορούσαν να αναλάβουν κάποια πόστα, ποιοι έχουν την διάθεση και το χρόνο να προσφέρουνε σε υπεύθυνες θέσεις.
Όλα τα άλλα που ακούγονται και γράφονται είναι παραπληροφόρηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Βασίλης Φιλιππόπουλος αναλαμβάνει το θέμα της καθαριότητας, το οποίο είναι σημαντικό και πρέπει να ετοιμαζόμαστε από τώρα. Οι άλλες αρμοδιότητες δεν έχουν ακόμα κατανεμηθεί. Υπάρχουν σκέψεις, αλλά δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί
».
Ο κ. Φιλιππόπουλος κάνοντας την πρώτη του δήλωση στα «Ν.τ.Α.» ανέφερε τα εξής: «Πρώτιστα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες που μας έκαναν δημοτική αρχή. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έργο. Βέβαια το έργο το δικό μου είναι δύσκολο με την έννοια ότι η καθαριότητα ήταν ένα πρόβλημα πολλά χρόνια για την πόλη μας, αφού στερείται το ΧΥΤΑ. Με τη βοήθεια των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων, της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, αλλά και όλων των συμπολιτών μας, θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα».
Παράλληλα, ένας αντιδήμαρχος θα είναι υπεύθυνος για την Αιγείρα και την Ακράτα, ένας για το Διακοπτό και ένας ακόμη για τη Συμπολιτεία και τον Ερινεό. Σημειωτέον, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης», η εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να γίνει στις 2 Ιανουαρίου, με μυστική ψηφοφορία, ενώ ο ορισμός των Αντιδημάρχων θα γίνει μετά την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΙΤΣΟΥΔΗΣ
thebest.gr