Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Τριήμερη κακοκαιρία με βροχές και χιόνια


Σε τριήμερη κακοκαιρία μπαίνει η χώρα, με πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά. Πιθανότητα χιονόπτωσης και στην Αττική. Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και μερική απαγόρευση απόπλου
Βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά και σταδιακά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Βόρειοι άνεμοι 9 και πρόσκαιρα στα πελάγη 10 μποφόρ.
Μάλιστα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη 8 με 9 μποφόρ, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων στις περιοχές Κυλλήνη-Κεφαλλονιά, Κυλλήνη Ζάκυνθος και Λυξούρι-Αργοστόλι Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Πάτρα-Ιόνια Νησιά και Ηγουμενίτσα- Λευκίμης. Τα δρομολόγια Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα πραγματοποιούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
Αττική: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες. Από το απόγευμα χιόνια στα ορεινά και από τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι: δυτικοί 4 με 6 που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: τις πρωινές ώρες 15 βαθμούς Κελσίου με σταδιακή πτώση.
Νησιά Ιόνιου, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Χιόνια αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση στα βόρεια. Ανεμοι: βορειοδυτικοί 7 με 9 και στο Ιόνιο 10 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Aνατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος: Σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από το βράδυ χιόνια θα σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Ανεμοι: στα βόρεια βόρειοι 6 με 8 μποφόρ και στα θαλάσσια τοπικά 9. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου..
Για αύριο Σάββατο: Στα δυτικά και τα βόρεια παροδικές νεφώσεις και στα ορεινά λίγα χιόνια. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια και τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές. Θερμοκρασία: σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια. Η χαμηλή θερμοκρασία θα κρατήσει μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα.